Yemek.com
Pişirmeden Hazır:

Susamlı Hurma Topları Tarifi

Gün içerisinde kendinizi aç hissettiğinizde, enerjiniz düştüğünde eliniz hep sağlıksız atıştırmalıklara gidiyorsa bu tariften sonra hiç gitmemeye başlayacak. Ara öğünlerinize sağlıklı bir alternatif fikriyle geliyoruz. Sadece o zamanlarda da değil, çaya, kahveye gelen misafirlerinize şık bir ikramlık olarak da sunabilirsiniz siz onu. Pişirme derdi olmadan, sadece 15 dakikada, 4 malzemeyle hazırlanan susamlı hurma topları tarifi karşınızda!

KAÇ
KİŞİLİK

12 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

0 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 10 adet hurma
  • 1 çay bardağı çiğ badem
  • 1 çay kaşığı toz tarçın

Üzeri için:

  • 1 kase susam

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp sıcak suyun içerisinde 10 dakika kadar bekletin.

  2. Çiğ bademleri blendera aktarın ve bademler toz hale gelene kadar çalıştırın.

  3. Toz hale gelen bademlerin üzerine sıcak suda dinlenen hurmaları ve toz tarçını aktarıp hamur kıvamına gelene kadar karıştırın. Arada bir kapağını açıp spatula yardımıyla karışımı düzeltin.

  4. Hazırladığınız karışımı bir kaba alın. Karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar alın. Elinizle yuvarlayın ve susama batırın. Genişçe bir kaba dizip buzlukta 1 saat kadar soğutun.

  5. Ardından çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!