Yemek.com
Mozaik Pasta Tadında:

Şekersiz Hafif Tatlı Tarifi

Diyetler, kilo verme telaşı... Yaz mevsimi yaklaştıkça başlayan bu telaşlarımız o çok sevdiğimiz tatlılardan bizi uzaklaştırmaya başlıyor. Diyetten kilo vermekten öte, sağlıklı yaşamayı bir beslenme biçimi olarak benimsemeye başlamak en önemlisi aslında. Dilediği kiloya en sağlıklı yoldan, kendini kısıtlamadan ulaşmaya çalışanlar, ''Beslenme alışkanlıklarımı değiştiriyorum ama canım tatlı da istiyor'' diyenler... Kendinizi kısıtlamayın, ağzınızın tadı da hep yerinde olsun diye bizim şahane bir önerimiz var. Karşınızda: Şekersiz hafif tatlı tarifi!

Biz bu tatlıyı fazla miktarlarda verdik ki, yapıp dolaba koyun. Dilediğiniz zaman ara öğün ya da çay saatlerinizde tüketin. Kendi tüketebileceğiniz miktarlarda malzemeleri azaltıp çoğaltabilirsiniz. Bu ölçülerden bir hayli fazla çıkıyor. Raw kakao ya da raw bal kullanarak da bu tarifimizi hazırlayabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık diyor mozaik pasta tadında şekersiz hafif tatlı tarifimize buyur ediyoruz.

KALORİ:1 porsiyon için312/kcal
1 porsiyon için;
  • 13 gram protein
  • 26 gram karbonhidrat
  • 17 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

8 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

5 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 4 su bardağı yulaf ezmesi
  • 6 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi
  • 1 çay bardağı çiğ badem
  • 1 adet büyük boy muz
  • 1 çay bardağı bal
  • 2 su bardağı süt
  • 1,5 - 2 su bardağı kakao

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Şekersiz Hafif Tatlı Tarifinin Püf Noktası

İçerisine muz koymadan bal miktarını çoğaltarak da yapabilirsiniz. Çiğ fındık, ceviz gibi kuru yemişleri de ilave edebilirsiniz. Raw bal ya da raw kakao kullanarak da tarifimizi deneyebilirsiniz. Üzerine toz Antep fıstığı ya da Hindistan cevizi de ilave edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Sütü bir tencerenin içerisinde ılıtın. Ilıttıktan sonra içerisine yulafları koyun ve bir kenarda 5-10 dakika kadar bekletin.

  2. Şekersiz fıstık ezmesi, muz, bal ve çiğ bademleri blenderdan geçirin. Sütün içerisinde bekleyen yulafların içerisine ilave edin.

  3. Spatula yardımıyla tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Ardından azar azar kakao ilave ederek koyu kıvamlı bir harç elde edin.

  4. Orta boy bir borcamın içerisine yağlı kağıt serin. Hazırladığınız harcı borcamın içerisine aktarın ve üzerini spatula yardımıyla düzeltin.

  5. Buzlukta yaklaşık 3 saat kadar soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra çıkarıp bıçak yardımıyla dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!