Yemek.com
Tam Buğday Unundan, Tavada:

Peynirli Lahmacun Tarifi

Mutfağımızda hamur işinin yeri hep çok başka. Yemesinin keyfinin yanında yapması da çok eğlenceli. Kahvaltıdan akşam yemeğine kadar neredeyse her öğünde baş köşede durabiliyor hamurlu tarifler. Ancak biraz kalori korkusuyla özellikle bu tariflere mesafeli duranlarımız olabiliyor. Bu tarifleri hafifletmek ve afiyetle tüketmek de mümkün. Bugün gelin kollarımızı sıvayalım. Hafifliğiyle, nefis lezzetiyle klasik lahmacuna rakip olabilecek nefis bir peynirli lahmacun yapalım. Üstelik de çok ekonomik.

Peynirli lahmacunun hamurunu da tam buğday unundan hazırlıyoruz. İç harcına bolca zeytinyağı koyuyor, pişerken kurumasını da engelliyoruz. İçindeki biberiye sayesinde de ferah ve enfes bir lezzeti oluyor. Fırın kullanmadan, tavada şipşak pişiyor üstelik. Misler gibi kokusu eve yayılsın öyleyse! Karşınızda: Peynirli lahmacun!

KALORİ:1 porsiyon için208/kcal
1 porsiyon için;
  • 29 gram karbonhidrat
  • 6 gram protein
  • 8 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

6 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

20 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

Hamuru için:

  • 2,5 su bardağı tam buğday unu
  • 3/4 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 1 adet küçük boy soğan
  • 300 gram lor peyniri (ya da az yağlı beyaz peynir)
  • 2 dal biberiye
  • 1/3 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Hamuru yağlamak için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Peynirli Lahmacun Tarifinin Püf Noktası

Hamurunuz ele yapışmayan, tok kıvamlı bir hamur olacak. Mutlaka oda sıcaklığında hamurunuzu dinlendirin. Dilerseniz tarifimizi beyaz unla da deneyebilirsiniz. Hamuru olabildiğince ince bir şekilde açmaya çalışın. Harcı her yerine eşit şekilde yayın. Pişirmeden önce tavanızı iyice ısıtın, pişirirken kısık ateşte, üzerini kapakla kapatarak pişirin. Biri pişerken diğerlerinin kurumaması için lahmacunlarınızın üzerini mutlaka bir bez ya da kağıt havlu ile kapatın.

Nasıl Yapılır?

  1. Unu bir karıştırma kabının içine alın. Ortasına suyu ilave edin. Suyun içine tuzu ekleyerek çözdürün ve yoğurmaya başlayın.

  2. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Gerekirse biraz daha un ve su ilavesinde bulunun. Ununuza göre su miktarı farklılaşabilir. Streç filmle kapatıp oda sıcaklığında 20 dakika dinlendirin.

  3. O sırada iç harcını hazırlayın. Bir kaseye peynir, ince doğranmış soğan ve maydanoz ve iç harcı için gerekli diğer malzemeleri alın.

  4. Güzelce elinizle ya da bir kaşıkla karıştırın. Bol zeytinyağlı bir iç harcınız olacak.

  5. Hamuru silindir şekline getirin. Üzerini ve altını da hafifçe unlayın.

  6. 6 eşit bezeye bölün. Bezelerinizi içe doğru katlayarak yuvarlayın.

  7. Bezelerinizi tavanızın büyüklüğünde merdane yardımıyla açın. Üzerlerini hafifçe zeytinyağı sürün.

  8. Harcın bir kısmını hamurlarınızın üzerine, kenarlardan pay bırakacak şekilde yayın. Ardından hafif un serptiğiniz ve ısıttığınız tavanıza aktarın. Kapağını kapatarak kısık ateşte her bir lahmacunu 7-8 dakika kadar pişmeye bırakın.

  9. Tüm lahmacunlara aynı işlemi uygulayın. Birini pişirirken diğerlerinin kurumaması için üzerini bezle örtün. Ardından sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!

Peynirli Lahmacun Tarifinin Servis Önerisi

Yanında turşu, sumaklı soğan, söğüş domates ve salatalık, bolca da yeşillik nefis olacaktır.