Meyveli Parfe Tarifi
İçinizi ferahlatacak bir tarif, bir yaz tatlısı geldi. Dondurma tadında meyveli parfeyi biraz süsledik, sunumuyla da göz doldurdu.
KAÇ
KİŞİLİK
6 kişilik
HAZIRLAMA
SÜRESİ
30 dakika
PİŞİRME
SÜRESİ
0 dakika
Malzemeler
- 2 adet muz
- 12-13 adet çilek
- 100 mililitre sıvı krema
- 2 paket krem şanti
- 50 gram damla çikolata
- 80 gram beyaz çikolata (sos için)
- 50 gram beyaz çikolata (çilekleri batırmak için)
- 20 gram sarı gıda boyası
- 1 paket petibör bisküvi
- 1 su bardağı soğuk süt
Süslemek için:
- 7 adet çilek
Nasıl Yapılır?
Krem şanti karışımı için 2 poşet krem şantiyi bir bardak soğuk süt ile kıvam alıncaya kadar mikser ile çırpıyoruz. Krem şanti olduktan sonra dolaba soğumaya alıyoruz.
Sonra meyveleri küp küp doğruyoruz.(Ben çilek ve muz kullandım siz başka meyveler de kullanabilirsiniz.) Doğradığımız meyveleri krem şantinin içerisine atıyoruz. Damla çikolatalarımızı krem şantinin içerisine atıyoruz. Petibör bisküvileri krem şantinin üzerine kırıyoruz.
Hepsini güzelce harmanladıktan sonra kek kalıbına streç film seriyoruz, üzerine harcımızı döküp yayıyoruz ve buzluğa kaldırıyoruz. En az 4-5 saat donmasını bekliyoruz.
Tatlımız donarken üzerine dökeceğimiz sosu hazırlıyoruz. 100 milim sıvı kremayı ısıtıp beyaz çikolatalarımızı küçük olacak şekilde içerisine kırıp çikolataların erimesini sağlıyoruz. Sarı gıda boyasıyla sosumuzu renklendiriyoruz. Eridikten sonra oda sıcaklığında soğutuyoruz.
Üzerini süslemek için ise ben çikolatalı çilek tercih ettim. Beyaz çikolataları eritip çilekleri içerisine batırdım ve daha sonra onları da buzlukta dondurdum.
Krem şanti karışımımız donduktan sonra sosunu üzerine döküyoruz.
Süslemesini yapıyoruz. (Ben çikolatalı çilek ve pasta süsü kullandım)
Servise hazır. Afiyet olsun.