Yemek.com
Mis Kokulu:

Limonlu Haşhaşlı Kurabiye Tarifi

Kapıdan içeriye girer girmez ev mis gibi kokuların hakimiyeti altına girer. Fırına atılmış, az sonra ağızda dağılacak limonlu haşhaşlı kurabiyelerdir bu kokuların nedeni. Acilen çay demleme, kahve suyu koyma bir bardak süt ısıtma isteği uyandırması da cabası. Damakta nefis tatlar bırakacak bu kurabiyelerin sırrı limon kabukları ve haşhaşın birlikteliğinde gizli. Bir araya geldiklerinde güzel işlerin altına imzalarını atan bu malzemeler, bu kez bol tereyağlı bir hamurun içinde buluştu.

Oda sıcaklığında kurabiye olmayı bekleyen tereyağı, şekerle birlikte krema kıvamı alana kadar çırpıldı. Un, kabartma tozu ve diğer malzemelerle yumuşacık bir hamura dönüştü. Dolapta dinlenip şekil aldıktan sonra fırında pişip, keyif ve afiyet oldu.

KAÇ
KİŞİLİK

2 tepsi

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

12 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı un
  • 175 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1,5 yemek kaşığı haşhaş
  • 1,5 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Limonlu Haşhaşlı Kurabiye Tarifinin Püf Noktası

Kullanacağınız tereyağının tuzsuz ve oda sıcaklığında bir tereyağı olmasına özen gösterin. Şeker ve tereyağının birlikte çok iyi bir biçimde çırpıldığından emin olun. Dilerseniz hamurunuzu normal bir şekilde buzdolabında dinlendirebilir, merdane yardımıyla açıp, yuvarlak kurabiye kalıplarıyla ya da dilediğiniz başka şekillerde keserek pişirebilirsiniz. Arta kalan kurabiye hamurunu yeniden streç filme sarıp, buzlukta daha sonra pişirmek üzere muhafaza edebilirsiniz. Bu şekilde saklarsanız çıkarıp oda sıcaklığında 5-10 dakika çözdürün. Pişen kurabiyelerinizi ağzı sıkıca kapalı bir kavanozun içinde 4 güne kadar ilk günkü tazeliğinde tüketebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kabın içerisine tereyağını alın. Krema kıvamı alana kadar mikser yardımıyla çırpın.

  2. Ardından içerisine toz şekeri ilave edin ve şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin.

  3. İçine yumurta ekleyip birkaç dakika daha çırpıktan sonra limon suyu, limon kabuğu rendesi ve haşhaşları ilave edin. Spatula yardımıyla karıştırın.

  4. Ardından vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırdıktan sonra azar azar un ilave etmeye başlayın.

  5. Ele yapışmayan, yumuşak ve yağlı bir doku elde edene kadar un ilave edin ve yoğurun.

  6. Elde ettiğiniz hamuru tezgahın üzerinden uzun bir rulo haline getirin. Her yerinin eşit kalınlıkta olduğundan emin olun. Gerekirse iki eşit parçaya bölerek bu işlemi yapın.

  7. Ardından streç filmle sararak buzdolabında yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin.

  8. Çıkarıp keskin ve düz bir bıçak yardımıyla orta kalınlıkta yuvarlaklar elde edecek şekilde kesin.

  9. Kurabiyelerinizi yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine aktarın. 180 derecelik fırında kurabiyelerin üzerleri hafif kızarana kadar 10 - 12 dakika kadar pişirin.

  10. Çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğudukça kıvamı oturacaktır. Ardından afiyetle tüketebilirsiniz.