Yemek.com
Ağızda Dağılsın:

İki Renkli Kolay Kurabiye Tarifi

Nişastalı bu kurabiye çay saatlerinin vazgeçilmezi. Ağızda kıyır kıyır dağılan iki renkli kurabiye tarifi için hazır mısınız?

KAÇ
KİŞİLİK

10 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

15 dakika

Bu tarif Yemek.com üyesi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 200 gram şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 250 gram tereyağı veya margarin
  • 500 gram nişasta
  • 6 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

İki Renkli Kolay Kurabiye Tarifinin Püf Noktası

Malzemelerin oda sıcaklığında olması önemli. Nişasta ve un eklerken kontrollü gitmelisiniz. El ısınıza göre margarin hızlı erirse daha cıvık bir hamur elde edersiniz bunun için nişasta miktarını artırabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri derin bir kapta karıştırın. Üzerine oda sıcaklığındaki yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.

  2. Yumurta kokusunun olmaması için bir iki damla limon ekleyebilirsiniz. Endişelenmeyin kurabiyenizde limon tadı veya kokusu olmayacak, sadece yumurta kokusunu yok edecek.

  3. Ardından karışıma nişasta, un ve kabartma tozunu ekleyin. Hamurunuzun kıvamına göre biraz daha nişasta ekleyebilirsiniz.

  4. Hamuru iki eşit parçaya böldükten sonra kakao ekleyip bir yarısını kakaolu hale getirin. Her iki renk hamurdan eşit küçük birer parça alıp yuvarlayın.

  5. Yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırınınızda 10-15 dakika kontrollü pişirin. Afiyet olsun.

İki Renkli Kolay Kurabiye Pişirme Önerisi

Pişirirken fırının önceden ısınmış olması önemli.