Yemek.com
Hafif mi Hafif:

Hindistan Cevizli Bardak Tatlısı Tarifi

Hadi gelin, sütlü tatlılar menümüze bir yenisini daha ekleyelim bugün. Mutfakta sütlü tatlıları sevmeyenimiz neredeyse yoktur. Bol Hindistan cevizi de tatlılara yakışan en nefis malzemelerin başında geliyor. Gelin şimdi bu hafif mi hafif sütlü tatlıyı Hindistan ceviziyle buluşturup nefis bir hale getirelim. Karşınızda yemelere doyamayacağınız, misafirlerinize en kısa zamanda hazırlamak isteyeceğiniz Hindistan cevizli bardak tatlısı tarifimiz!

Bu tatlının üzerine dilerseniz çikolata sos ilave edebilir, meyve sosuyla da servis edebilirsiniz. İçerisine ve fındık, fıstık, ceviz gibi kuru yemişler ilave edebilir, bisküviyle de lezzetlendirebilirsiniz. Muz da ekleyebilirsiniz. Bu tatlıya tüm lezzetler çok ama çok yakışıyor. Şimdiden ellerinize sağlık diyor, çay saatinizi güzelleştirecek nefis bir sütlü tatlı geliyor. Ellerinize sağlık.

KAÇ
KİŞİLİK

10 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

15 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Üzerini kaplamak için:

  • 1,5 su bardağı Hindistan cevizi

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı hariç tüm muhallebi malzemelerini bir tencerenin içerisine alın. Kıvam akana kadar çırpma teli yardımıyla karıştırarak pişirin.

  2. Ocaktan almadan önce içerisine tereyağını ilave edin. Tereyağı içerisinde güzelce eriyip tüm malzemelerle buluşunca ocaktan alın.

  3. Standart boy bir su bardağını su yardımıyla güzelce ıslatın. Muhallebinizi ocaktan alınca karıştırarak ılıtın. Ardından su bardağına aktarın.

  4. Su bardağının tabanına kadar her yerine eşit şekilde dağılması için su bardağının tabanını çok hafif masaya vurun.

  5. Muhallebi bitene kadar bardaklara paylaştırın.  Önce oda sıcaklığında soğutun. Ardından buzdolabında en az 3 saat kadar soğutun.

  6. Soğuduktan sonra bardağı ters çevirerek muhallebinizi dikkatli bir şekilde çıkarın. Muhallebiyi bıçak yardımıyla ortadan ikiye ya da dilerseniz üçe bölün.

  7. Hindistan cevizini yayvan bir tabağın içerisine yayın. Parçaları Hindistan cevizine güzelce bulayın ve servis tabağına alın. Üzerini karanfil taneleriyle süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun.