Yemek.com
Fırınlar Hazırlansın:

Fırın Sütlaç Tarifi

Tam kıvamında bir fırın sütlaç tarifi arayanlar buraya. Sütlü tatlıların en sevilenlerinden fırın sütlaç için mutfaktan bekleniyorsunuz. Şimdiden ellerinize sağlık!

KAÇ
KİŞİLİK

5 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

30 dakika

Bu tarif Yemek.com üyesi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pirincimizi yıkayıp 1 su bardağı suyla biraz haşlıyoruz, suyunu çeken pirinçlerimize sütü, şekeri ilave ediyoruz.

  2. Bir su bardağı sütle yumurtanın sarısını ve nişastayı iyice çırpıyoruz, pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıyoruz. Sütün kalan kısmını pirinçlerin üzerine ilave edip karıştırıyoruz.

  3. Şekeri ve nişastalı karışımı ilave edip kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz,  fokurdamaya başlayan tatlımıza 1 paket vanilyayı ilave edip karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz.

  4. Sonrasında fırın kaplarımıza tatlıyı döküp bir fırın tepsisine tatlılarımızı kaplarıyla yerleştiriyoruz. Fırın kaplarının yarısına gelecek kadar fırın tepsisine su ilave edip fırına sürüyoruz. Üzeri kızarana kadar pişirip fırından alıyoruz, tatlımız hazır.