Yemek.com
Yazın Sıcaklarında:

Ev Yapımı Limonata Tarifi

Yazın sıcaklarda ferah ferah içebileceğiniz tadı ve rengi harika olan bir limonata yapmak hiçte zor değil nasıl mı? Malzemeleri toparlayın ve mutfağa kadar geçin. Şimdiden afiyetler olsun.

KAÇ
KİŞİLİK

14 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

25 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

0 dakika

Bu tarif Yemek.com üyesi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1 adet portakal
  • 1 adet limon
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2,5 litre su
  • 1 tutam nane (isteğe bağlı)

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Ev Yapımı Limonata Tarifinin Püf Noktası

Şeker miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlaya bilirsiniz. Portakal ve limonlarımızı mevsiminde küp küp doğrayıp küçük buzdolabı poşetlerinde dondurucuya koyarsanız büyük kolaylık oluyor sizlere tavsiyem. Şimdi dondurucu için hazırlık yapmanın tam zamanı kaçırmayın derim. Rabbim ağız tadı ile içmeyi nasip etsin.

Nasıl Yapılır?

  1. Dondurucudan çıkardığımız portakal ve limon dilimlerimizi 10 dakika bekletip robotumuza alıp üzerine 1 su bardağı şeker ekleyip püre haline gelene kadar çekiyoruz.

  2. Ardından püremizi 2,5 litre su dolu kabımızın içine alıp güzelce karıştırıyoruz. 15 -20 dakika bekletiyoruz, şekerimizin erimesi için.

  3. Ardından bir süzgecin üzerine ince bir tülbent koyarak başka bir kaba süzüyoruz.

  4. İçerisine nane yaprakları ekleyip servis edebilirsiniz.

  5. Deneyeceklere afiyet şifa olsun.