Yemek.com
Lezzeti de Sunumu da Şahane:

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı Tarifi

Çok çabuk hazırlayacağınız, lezzetli, çocukların da seveceği bir tatlı. Üstelik sunumuyla hayranlık uyandırıyor. Hafif lezzetiyle de yerken ağırlık vermiyor. Dilediğiniz başka soslarla da hazırlayabilirsiniz siz onu. Şimdiden ellerinize sağlık diyor, çikolata soslu irmik tatlısı tarifimize buyur ediyoruz. Yemelere doyamayacağınıza ve çok seveceğinize eminiz.

KAÇ
KİŞİLİK

6 dilim

HAZIRLAMA
SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

20 dakika

Bu tarif Yemek.com üyesi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket hazır çikolata sosu

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı Tarifinin Püf Noktası

Muhallebiyi dökmeden önce kalıbımızı ıslatalım ki muhallebiyi ters çevirince rahatlıkla çıksın.

Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir tencereye süt, irmik, şeker ve Hindistan cevizini alıp koyulaşana kadar pişirelim. Kaynayan muhallebiye tereyağı ve vanilyayı ekleyip tereyağı eriyene kadar karıştıralım.

  2. Kaynayan muhallebiye tereyağı ve vanilyayı ekleyip, tereyağının eridiğinden emin olana kadar karıştırıp, ocağın altını kapatalım.

  3. Muhallebiyi ocaktan alıp su ile ıslattığımız kalıbımıza dökelim. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyalım. 2-3 saat bekletelim. (ben 1 gün bekletiyorum.)

  4. Soğuyan tatlımızı buzdolabından çıkarıp servis tabağına ters çevirelim.

  5. Hazır çikolata sosunu, paketin üzerindeki talimata uygun pişirip tatlımızın üzerine dökelim. Kürdanla şekil verelim. Buzdolabına koyup 1 saat daha bekletelim.

  6. Ardından servis edelim, afiyetler olsun.