Yemek.com
Nefis Bir Kahvaltı:

Bebekler İçin Krep Tarifi

Bebekleri için herşeyin en güzelini isteyen tüm ebeveynlerin yüzünü güldürecek bir tarifle karşınızdayız. Üstelik ister 1 yaşını doldurmuş bebekleriniz için yapabilir, isterseniz de içindeki malzemeleri çok az değiştirerek 10 aylık bebeklerinize de verebilirsiniz.
Yumuşacık dokusu, besleyici ve doyurucu olmasıyla bebeğinizin favorisi olmaya aday olan bu nefis krepleri hazırlaması da çok çok kolay. Hem sizi yormayacak hem de bebeğinizi hiç üzmeyecek bir lezzet. Onlar afiyetle kreplerini yerken siz de bebeğinize harika bir öğün hazırlamış olmanın haklı gururunu yaşayabilirsiniz. Minik yavrularımıza can olsun, kan olsun, hepsine afiyetler olsun.

KALORİ:1 porsiyon için74/kcal
1 porsiyon için;
  • 3 gram protein
  • 4 gram karbonhidrat
  • 5 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

4 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

5 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

10 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 0,5 çay bardağı süt
  • 1 küçük parça beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 4 çay kaşığı zeytinyağı

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Bebekler İçin Krep Tarifinin Püf Noktası

Bebekleri için herşeyin en güzelini isteyen tüm ebeveynlerin yüzünü güldürecek bir tarifle karşınızdayız. Üstelik ister 1 yaşını doldurmuş bebekleriniz için yapabilir, isterseniz de içindeki malzemeleri çok az değiştirerek 10 aylık bebeklerinize de verebilirsiniz. Yumuşacık dokusu, besleyici ve doyurucu olmasıyla bebeğinizin favorisi olmaya aday olan bu nefis krepleri hazırlaması da çok çok kolay. Hem sizi yormayacak hem de bebeğinizi hiç üzmeyecek bir lezzet. Onlar afiyetle kreplerini yerken siz de bebeğinize harika bir öğün hazırlamış olmanın haklı gururunu yaşayabilirsiniz. Minik yavrularımıza can olsun, kan olsun, hepsine afiyetler olsun.

Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, süt ve unu derince bir kaba alıp, bir çatal yardımıyla güzelce çırpın.

  2. İçerisine peyniri ufalayın ve güzelce karıştırın.

  3. Bir krep tavasına bir çay kaşığı zeytinyağını alın ve hazırladığınız krep hamurundan bir miktarını tavaya dökün. Altı da üstü de güzelce kızarana dek pişirin.

  4. Bu şekilde her krep için 1 çay kaşığı yağ ilave ederek tüm malzemeyi pişirin.

  5. Krepler ılıklaşınca servis edin.