Yemek.com
Şekersiz ve Çok Lezzetli:

Bebe Bisküvisi Tarifi

Sekizinci aylarını doldurmuş minicik bebişlerinizi her gün yeni lezzetlere tanıştırmaya devam ediyor, ancak hazır aldığınız bazı gıdalardan emin olamıyorsanız bu tarife bayılacaksınız.

Bebe bisküvisi özellikle kahvaltılar için ebeveynlerin ve bebeklerin vazgeçilmezlerinden. Bu bisküvileri bebeğiniz için kendiniz kolayca hazırlayabilir ve ağzı kapalı olarak 1-1,5 hafta kadar saklayabilirsiniz. Böylece sabahları güne neşeyle uyanan minik yavrularınıza kendi ellerinizle yaptığınız bisküvileri biraz devam sütü ya da anne sütü ile karıştırarak, nefis bir kahvaltı hazırlayabilirsiniz.

Yeni anneler için hem pratik hem de kolay bir çözüm yolu olacak bu bebe bisküvilerini hazırlamak için, bebişleri öğle uykusuna yatırın, mutfakta buluşalım. Şimdiden afiyetler olsun minik yavrularımıza.

KAÇ
KİŞİLİK

30 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

20 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 2 çay bardağı organik tam buğday unu
  • 1/2 çay bardağı irmik
  • 2 çay bardağı pirinç unu
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 3/4 su bardağı yoğurt

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Bebe Bisküvisi Tarifinin Püf Noktası

Bebeklerinize her yeni lezzeti denettiğinizde üç gün boyunca takip etmeyi ve alerjik reaksiyon verip vermediğini gözlemlemeyi unutmayın. İlk denemeler için çay kaşığıyla ve az miktarlarda tattırın. Bebeklerine vereceğiniz ilk yiyecekleri robotta püre haline getirmek yerine çatalla ezerek püre haline getirmeniz, yiyeceklerin tanecikli dokusuna daha kolay adapte olmalarını sağlayacaktır. Yumurta beyazı alerjen olduğu için 1 yaşına kadar doktorlar tarafından önerilmemektedir .Bebekler için birincil besin kaynağı anne sütüdür, katı gıdaya doktorunuzun önerdiği miktarlarda başlamayı ihmal etmeyin.

Nasıl Yapılır?

  1. Un haricindeki tüm malzemeleri bir yoğurma kabına alın ve unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun.

  2. Yoğurduğunuz hamuru elinizle uzun şeritler haline getirin ve bir bıçak yardımıyla iki parmak genişliğinde kesin.

  3. Üstlerine çatalla izler yapın ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra bebeğinize servis edebilirsiniz.