Yemek.com
3 Litre Çıkan Ölçüsüyle:

1 Portakal 2 Limondan Limonata Tarifi

Sıcak havalarda şöyle ferah ferah bir limonata içmenin keyfini çok az şeye değişiriz. Misler gibi kokusuyla, o mükemmel lezzetiyle yaz aylarının kurtarıcı içeceği diyebiliriz ona! Şimdi gelin size içtiğiniz hazır limonatalardan çok daha lezzetli kıvamı da lezzeti de mükemmel bir limonatanın sırlarını verelim. Bu tariften sonra eliniz bir daha hazırlarına gitmeyecek, dışarıda çok paralar vererek limonata içmemeye başlayacaksınız.

İşin sırrı 1 portakal ve 2 limonda saklı. Üstelik bu ölçülerden tam tamına 3 litre limonata çıkıyor. Tek seferde bol bol yapmış olacağınız için dilediğiniz kadar ve dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz siz onu. Şimdiden ellerinize sağlık diyor, hem ekonomik hem de lezzeti tam kıvamında 1 portakal 2 limondan limonata tarifimize buyur ediyoruz!

KALORİ:1 porsiyon için443/kcal
1 su bardağı için;
  • 108 gram karbonhidrat
  • 0 gram protein
  • 0 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

3 litre

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

0 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1 adet portakal
  • 2 adet limon
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 litre su

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

1 Portakal 2 Limondan Limonata Tarifinin Püf Noktası

3 litre 15 su bardağına eşittir.

Nasıl Yapılır?

  1. Portakal ve limonları güzelce yıkayın. Ardından küpler halinde doğrayın. İçindeki çekirdekleri çıkarın. Buzdolabı poşetlerine aktarın ve buzlukta dondurun.

  2. Ardından çıkarıp oda sıcaklığında birkaç dakika bekletin ve rondoya alın.

  3. Üzerine toz şeker ilave edin.

  4. Toz şeker ilavesinden sonra rondodan geçirin.

  5. Elde ettiğiniz püre kıvamlı karışımı bir kaba alın ve üzerine suyunuzu ilave edip karıştırın. Bu şekilde 10 dakika kadar bekletin.

  6. Bir kabın üzerine tülbent ya da süzgeç oturtun. Azar azar karışımı aktarın ve süzdürün. Tüm pütürlerinden arındırın.

  7. Limonatanız hazır! Soğutarak servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!