Ağızda Dağılan:
Saray Helvası Tarifi
KAÇ KİŞİLİK
10 adetHAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
20 dakika
Saray Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı un
- 115 gram tereyağ
- 1 su bardağı (2 parmak eksik) pudra şekeri
- 1 su bardağı badem unu (Bademi yada fındığı rondoda çekerek elde edebilirsiniz. Bu helvanızın borcamdan dağılmadan almaya yarayacak)
- 1 tatlı kaşığı Antep fıstığı (Üzeri için)
Saray Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yapışmayan bir tavada unu çok kısık ateşte yaklaşık 20 dakika kavurun. Rengi dönmesin, kahverengileşmesin.
- Unun yanmaması için tahta spatula ile sık sık karıştırarak kavurun.
- Ayrı bir sos tenceresinde tereyağını eritin. (Yağı yakmıyoruz, sadece eriyecek.) Kavrulan una erittiğiniz tereyağını dökün bir dakika kavurup altını kapatın.
- Pudra şekerini de ekleyip iyice yedirin. Kare küçük bir borcamın dibine badem ununu serpiştirin ve helvanızı kaşığın tersi ile bastırarak yayın.
- Düz bir bardağın arkası ile de iyice düzeltin. Sıcakken arzu ettiğiniz şekilde dilimleyin. Soğuduktan sonra dilimlemek zorlaşır bunu muhakkak helvanız henüz sıcakken yapın.
Ağızda Dağılan: Saray Helvası Tarifini Deneyenlerin Yorumları
0Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!