Ev Yapımı Saray Helvası Tarifi
KAÇ KİŞİLİK
6 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
20 dakika
Ev Yapımı Saray Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı un ( bardak ölçüsü 250 ml)
- 125 gram tereyağı veya margarin ( eritilmiş)
- 4 yemek kaşığı (tepeleme) pudra şekeri
- 1/2 paket vanilin
Üzeri için:
- 1 paket çikolata
- 1 tatlı kaşığı toz Antep fıstığı
Ev Yapımı Saray Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
-
Un uygun bir tavaya alınıp kısık ateşte kavrulur. 15 dakika kadar yeterli oluyor. Ocağın altı kapatılır ve eritilmiş tereyağı eklenir. İyice karıştırılır. İsterseniz margarin- tereyağı karma kullanabilirsiniz.
-
Pudra şekeri ve vanilin ilave edilip ocağın altı kısık ateşte açılır. Tamamen özdeşleşene kadar karıştırılır. Kıyır kıyır bir kıvam alıyor. Kaşıkla bastırdığınızda şekil alıyorsa olmuş demektir.
-
Küçük boy bir borcama pişirme kağıdı yerleştirilir. Dikdörtgen yuvarlak fark etmez. Helva borcama aktarılır ve kaşıkla üzerine bastırarak düzleştirilir. Kolayca şekil alacaktır. Tırtıksız bir bıçakla istediğiniz gibi dilimleyebilirsiniz.
-
1,5-2 saat buzdolabında dinlendirilir. Sonrasında 10-15 dakika oda sıcaklığında dinlendirilirdikten sonra servis yapılır. Arzuya göre çikolata sosuyla süsleyebilirsiniz.
Çikolatalı Üstelik: Ev Yapımı Saray Helvası Tarifini Deneyenlerin Yorumları
0Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın!