Balaban Kebabı Tarifi

Bir An Önce Her Mutfağa Girmesi Gereken Az Bilinen 17 Yöresel Yemek Tarifi

Favorilerime
Ekle

Yemek konusunda öyle şanslıyız ki, tam anlamıyla o klişe sözdeki gibi "anlatılmaz yaşanır" aslında. Ülkemizin dört bir yanından bambaşka ama her biri şahane yemekler fışkırıyor adeta.

Atıştırmalığından tatlısına, et ve sebze yemeğinden çorbasına her lezzetimiz ayrı bir efsane!

Ama ne yazık ki bazıları hala herkesçe bilinmiyor, şöyle çeşit çeşit kebaplarımız gibi her yerde karşımıza çıkabilecek üne kavuşamıyor.

Oysa hepsini tek tek keşfetmeli, hepsini mutfaklarımıza davet etmeliyiz bizce.

Tam da bu yüzden sizin için az bilinen yöresel yemeklerimizden bazılarını derledik, o çok özel tariflerini de bir bir verdik. Bu tarifleri bir kenara not edin, her gün en az bir tanesini deneyin. Deneyince zaten hepsini çok seveceksiniz, öyle eminiz ki...

İlk durağımız Kırklareli: Soğan pidesi tarifi

Kırklareli mutfağından çıkan ve bir an önce tüm mutfaklara girmesi gereken bu lezzet, oralarda "muhacir böreği" ismiyle de bilinen vesoğana bir kez daha teşekkür etme sebebi olan nefis bir hamur işi.

Kıymalı böreğin en sıkı rakibi: Soğan pidesi tarifi

Afyon'dan Şanlıurfa'ya: Ağzı açık tarifi

Hamur işlerinin en doyurucu, en misler gibi kokanı, en dolu dolusu... Afyon'da da yapılıyor kendisi, Şanlıurfa'da da. Yapılışında yöreden yöreye ufak farklılıklar olabiliyor tabii.

Evde şöyle misler gibi yapabiliyorsunuz mesela: Ağzı açık tarifi

Eskişehir'den akşam yemeğine davetli: Balaban kebabı tarifi

Eskişehir'e en az bir kez yolu düşmüş olanlar bilir, balaban kebabı bu şehirle özdeşleşmiş efsane bir lezzettir. Her canınız istediğinde kalkıp Eskişehir'e gidemeyeceğinize göre, onu evde nasıl yapabileceğinizi öğrenmeniz gerekir.

O zaman sizi hemen böyle alalım: Balaban kebabı tarifi

Onu sevmemek mümkün mü: Tirit tarifi

Et yiyen ve onu sevmeyen, sevmeyecek olan bir kişi yoktur bizce. Anadolu'nun çeşitli yerlerinde farklı farklı etler kullanılarak hazırlanır, pide ve etin enfes uyumuna ev sahipliği yapar. Hatta kaz etiyle yapılanı Samsun'da pek meşhurdur.

Biz bu kez dana etiyle yapıyoruz: Tirit tarifi

Antalya'san sofranıza: Tahinli piyaz tarifi

Kuru fasulyenin en ferah hali piyaz, Antalya mutfağından çıkınca ayrı bir lezzetli oluyor, içindeki tahinle lezzeti en az ikiye katlanıyor.

Bir kez deneyende bile bağımlılık yapıyor: Tahinli piyaz tarifi

Akşam yemeğinde misafirlerinizi şaşırtın: Kilis tava tarifi

Adından da anlayabileceğiniz üzere kendisi bir Kilis harikası. Kıymanın belki de daha önce hiç denemediğiniz bir hale dönüştüğü bu tarif, özellikle konuklarınızın geleceği, özene bezene hazırladığınız akşam yemeklerine çok uygun.

Sofrada şov: Kilis tava tarifi

Elazığ mutfağının en sevilen lezzetlerinden: Taş ekmeği tarifi

Taş ekmeğinin tadına bakan herkes onu çok seviyor desek hiç de abartmış olmayız çünkü biz henüz onu sevmeyen tek bir kişi bile görmedik. Yapımının kolaylığı ve lezzetiyle favori tatlılarınız arasına girecek bu lezzeti en yakın zamanda yapmalısınız.

Israrımız lezzetinden: Taş ekmeği tarifi

Yoksa siz hala onunla tanışmadınız mı: Nokul tarifi

Sinop'tan Isparta'ya, birçok farklı şehrimizde ufak tefek değişikliklerle de olsa kendine yer bulan bir lezzet nokul. İçinde tahinden gül suyuna çeşit çeşit lezzet saklı, bugüne dek yaptığınız tüm hamur işlerinden çok ama çok farklı.

Siz malzemeleri hazır edin, gerisini el birliğiyle hallederiz: Nokul tarifi

İster şebit deyin ister yağlama: Kayseri yağlaması tarifi

Bu lezzet, Türk mutfağına aşık olmaya, bir koşu Kayseri'ye gitme isteğiyle dolmaya tek başına neden olabilir.

Öyle bir iddia, öyle bir lezzet: Kayseri yağlaması tarifi

Mersin ve Hatay'da bol bol bulabilirsiniz: Kerebiç tarifi

Mersin ve Hatay civarında özellikle ramazan ayında bol bol yapılan bu nefis tatlı, semolina adı verilen ince yapılı bir irmikle hazırlanarak farkını ortaya koyuyor. İnsan bir kez tadına bakınca...

"Keşke her gün olsa da her gün yesek" demeden duramıyor: Kerebiç tarifi

Bir Karadeniz güzeli: Siron tarifi

Karadeniz mutfağının en özel ama en az bilinen tatlarından biri siron. Zilon, sirin gibi farklı isimlerle de anılabiliyor, her ne denirse densin lezzetinden asla ödün vermiyor.

Bu nasıl bir lezzeti, bu nasıl bir güzellik: Siron tarifi

Usulü Kütahya'dan: Haşhaşlı lokum tarifi

Klasik haşhaşlı çörekleri aratmayan, hatta ufak farklılıklarla onlardan ayrılıp favorileriniz arasında en üst sırada kendine yer bulacak olan yöresel bir lezzet o.

"Denenecekler" listenizde hemen yerini almalı: Haşhaşlı lokum tarifi

Baharat şöleni: Kömbe kurabiye tarifi

"Bir kurabiyeye en fazla kaç eşit baharat konulabilir ki?" demeden önce Hatay'ın hepimize armağanı kömbe ile tanışın deriz.

Tarifini görünce ne demek istediğimizi anlayacaksınız zaten: Kömbe kurabiye tarifi

Buram buram Anadolu: Çöç tarifi

Adana başta olmak üzere Anadolu'nun birçok farklı yerinde yapılan bir lezzette sıra! Kıyma ve bulgurun başrollerinde yer aldığı malzeme listesini görür görmez ortaya nasıl efsane bir lezzet çıktığını anlayacak, onu hemen bu akşam sofranıza konuk etmek isteyeceksiniz.

Üstelik yapımı da pek pratik: Çöç tarifi

Bilmeyen, yemeyen kalmasın: Samsades tarifi

İzmir'in pek sevilen ilçelerinden Seferihisar'ın medarıiftiharı olur kendisi. İçindeki lor peynirli-tarçınlı harcıyla şaşırtır, şerbetiyle mutluluğu göklere çıkarır.

Seferihisar'a teşekkürlerimizle: Samsades tarifi

Bitlis mutfağına uğramadan olmaz: Katıklı dolma tarifi

Kabakları değerlendirmenin en lezzetli yollarından biri de mutfağına hayran kalınası şehirlerimizden Bitlis. Bugüne dek yediğiniz tüm kabak dolmalarını unutturacak bu katıklı dolma, tahmin ettiğinizden de kolay hazırlanıyor üstelik.

"Bugün ne pişirsem" diye düşündüğünüz her ana uygun: Katıklı dolma tarifi

Yozgat'tan şaşırtan lezzet: Pezzik cacığı tarifi

Daha önce adını duymayanlar için oldukça şaşırtıcı bir isme sahip bu lezzetin tek ilginçliği ismi de değil üstelik. Klasik cacıktan çok daha farklı, pancarla hazırlanan pezzik cacığı, bir meze olarak sofranızı zenginleştirmeye kararlı.

Bu sıra dışı lezzetle tanışın: Pezzik cacığı tarifi


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

1

Perizade Uğurlu4 Eylül 2018 00:04
TARFLERİNİZ MUHTEŞEM..TEŞEKKÜRLER
Yanıtla

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?