tarcin-faydalari-nasil-tuketilir-1

Sadece Kokusunda Bile Mucize Olan Tarçının Bilinmeyen 9 Faydası

Favorilerime
Ekle

Bizce tarçın demek kış demektir. Kış demek de tarçın. Böyle bir gerçek var mı bilmiyoruz ama kışın tarçın satışlarının artması gerek diye düşünüyoruz, en azından biz kışın daha çok alıyoruz. (:

Salep onsuz olmaz mesela, bitki çayları da. Tatlıları unutmamak gerek. Hayatın içinden birisi tarçın anlayacağınız üzere.

Şimdi de sıra geldi severek tükettiğiniz, kokusuna bayıldığınız tarçının hiç bilmediğiniz faydalarına.

Her yaştan insanların hem de: Kemik gelişimini destekler

Tarçın, kemiklerin güçlenmesinde önemli bir etkiye sahip olan kalsiyumu bol miktarda içerir. Kalsiyumun vücuda kazanmasına etki eden bir vitamin de manganezdir. Buraya kadar her şey zaten net ancak biz bir bilgi daha verelim: Tarçın aynı zamanda manganez de içererek, kalsiyumun vücuda işlenmesinde yardımcı olur. Bir taşla iki kuş yani, evet.

Ağız bakımı da ondan sorulur: Diş ağrısını hafifletir

tarcinli-krem

Tarçın çok eski zamanlarda diş ağrılarını geçirmek için kullanılırmış. Günümüze kadar gelen bu özelliği ile tarçından faydalanmak pek mümkün. Ağrıyan dişinizin üzerine biraz toz tarçın koyarak ağrının hafiflemesini sağlayabilirsiniz. Aynı şekilde tarçın çayını soğuttuktan sonra gargara olarak da kullanabilirsiniz.

Hazır ağız demişken: Ağız kokusunu bitirir

toz-tarcin-diyet-1

Tarçını yukarıda bahsettiğimiz özelliklerinden ağız kokusunu gidermek için de kullanabilirsiniz. Anlık yediğiniz yiyeceklerden sonra tıpkı karanfil çiğner gibi bir miktar toz tarçın çiğneyebilirsiniz. Daha sonra bol su ile çalkalayın.

Hızlı bir şekilde: Kolesterolü düşürür

Yapılan çalışmalar günde bir çay kaşığının ucu kadar tarçın tüketen insanların kolesterolünün düştüğünü göstermiştir. Ayrıca tarçın, kandaki kötü kolesterolün yanı sıra trigliserid seviyesini de düşürür.

Kasılmalar da dahil: Karın ağrılarını yavaşlatır

tarcin-faydalari-nasil-tuketilir-1

Tarçın içindeki bileşenler sayesinde karın ağrısı çekenlerin de yardımına koşmaktadır. Acı olduğunu belirtmek şart sanıyoruz ama çok etkili bir yöntemdir. Bir çay bardağı sıcak suya, bir çay kaşığı tarçın koyarak tüketebilirsiniz. Karın ağrısını yavaş yavaş hafiflettiğini göreceksiniz.

En büyük korkumuz: Kalp hastalıklarını önler

Tarçınlı Lokmalık Kurabiye Tarifi

https://yemek.com/tarif/tarcinli-lokmalik-kurabiye/ - Tarçınlı Lokmalık Kurabiye Tarifi

Tarçının içerdiği vitamin ve minerallere baktığınızda yüksek oranda kalsiyum ve lif içerdiğini görmekteyiz. Bu da kalp damar sistemini güçlendirmeye yarayan özellikler olup kalp hastalıklarına karşı bir koruma sağlar.

Çünkü öksürük sinir bozar: Soğuk algınlığına iyi gelir

tarcinli-pancake-yemekcom

Bu konuya daha öncede değinmiştik, bir kez daha hatırlatalım: Antioksidan, antibakteriyel ve diğer tüm anti’leri kendi bünyesinde bulundurarak bir nevi “karşı” politikası izleyen bal, bağışıklık sistemini en kısa yoldan sağlamlaştıran yiyeceklerden de bir tanesi. Tarçın ile birlikte tüketildiğinde ise balın anti özelliğine bir de antimikrobiyal ekler.

Her gün 1 tatlı kaşığı bal üzerine minicik bir tarçın ile günü rahatlıkla geçirebilirsiniz.

Ders çalışırken mesela: Dikkati artırır

tarcin-faydalari-nasil-tuketilir-aralk-2020

Tarçının kendine has, keskin bir kokusu vardır. Yapılan araştırmalar ise sadece kokusunu koklamanın bile tüm zihinsel işlemleri rahatlattığını ve herhangi bir konuya olan odağı artırdığı göstermiştir. Bunun için kaynamış bir litre suyun içine iki tane çubuk tarçın atarak kokunun yayılmasını sağlayabilirsiniz.

Ağrı kesici krem gibi: Eklem ağrılarına iyi gelir

masaj-icin-baz-yaglar

Tarçının etkisi, ağrıyan bölgeler için mükemmel bir masaj yağı olacaktır. Özellikle eklem ağrılarında hafif bir masajla birlikte tarçın yağını uygulayabilirsiniz. Hemen hemen her aktarda artık rahatlıkla bulabilirsiniz.

Önemli Uyarı

Bu yazı genel bilgilendirme amaçlıdır, reçete niteliği taşımaz. Bu yazıdaki bilgiler de dahil olmak üzere doktorunuzun sizin için uygun görmediği hiçbir yöntemi denememelisiniz.


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?