Biberiye Çayı

Biberiye Çayı

Favorilerime
Ekle

Biberiye çayı, biberiye bitkisinin kurutulmuş iğne yapraklarının kaynamış suya eklenerek yaklaşık on dakika kadar demlendirilmesi ile elde edilir.

Biberiye çayının içerdiği vitamin ve minareller nelerdir?

Biberiye, içerdiği B2, B1, B6, B3, B12, C vitamini, D vitamini, E vitamini, K ve E vitaminleri ile besin değeri yüksek bir bitkidir. Yüksek oranda demir içerir. Biberiye çayında bulunan diğer mineraller ise kalsiyum ve fosfordur.

Biberiye çayının faydaları nelerdir?


* Biberiye, adaçayı bitkisine benzer şekilde hafızayı güçlendirici özelliğe sahiptir. Yalnızca kokusunun bile hafızayı ve konsantrasyonu arttırdığı bilinmektedir.

* Kaynatılarak buharının solunması baş ağrısı için faydalıdır. Migren tedavisinde kullanılır.

* Antioksidan özelliği sayesinde bağışıklık sistemini korur ve güçlendirir, kanserden korunmayı sağlar. Toksin atıcı özelliği bulunan biberiye çayı, özellikle meme kanseri riskini önemli ölçüde azaltmaktadır.

* Sindirimi kolaylaştırarak hazımsızlığı önler, kabızlığı giderir.

* İdrar söktürür, vücuttaki ödemin atılmasını sağlar.

* Solunum yollarını açıcı etkiye sahiptir.

* Güçlü bir antiseptiktir, ağızda ve boğaz bölgesinde oluşan yaraların iyileşmesini hızlandırır.

* Adet döneminde oluşan şişlikleri azaltır. Ayrıca iyi bir adet söktürücüdür.

Biberiye çayının zararları nelerdir?

Biberiye çayını fazla miktarda tüketmek zehirlenme riski yaratacağından hamilelik ya da emzirme dönemindeki anneler için doktor kontrolünde kullanılması önerilir. Krizleri tetikleme ve arttırma olasılığı taşıdığından biberiye çayı, epilepsi hastalığı olanlar için uygun değildir. Kan dolaşımı arttırıcı özelliği nedeni ile yüksek tansiyon rahatsızlığı olan kişilerin biberiye çayını aşırı miktarda tüketmemesi gerekir. Ülser ve kolit hastalıklarının etkisini arttırabileceği için, bu rahatsızlıklardan herhangi birine sahip olan kişilerin biberiye çayını mümkünse hiç tüketmemeleri önerilir.

Biberiye çayı nasıl saklanır?

Biberiye bitkisi aktarlarda ve marketlerde genellikle paketlenmiş olarak satılmaktadır. Ancak organik yetişen biberiye, sağlık açısından daha faydalı olacağından eğer olanağınız varsa bitkiyi balkonunuzda, küçük bir saksıda kendiniz de kolaylıkla yetiştirebilirsiniz. Taze biberiye bitkisini saplarını kesmeden uzun bir şekilde içi su dolu bir kavanoza yerleştirip buzdolabınızda saklayabilirsiniz. Kurutulmuş biberiyeyi ise serin, loş bir ortamda ve hava almayan bir cam kavanoz içinde saklamanız halinde en az 6 boyunca korumanız mümkündür.


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0 yorum yapılmış

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?