reklam-hileleri

Reklamlardaki Yiyeceklerin Daha İştah Açıcı Gözükmesi İçin Yapılan 14 Şaşırtıcı Hile

Favorilerime
Ekle

Gerek televizyon, gerek basılı, gerek dijital reklamlarda gördüğümüz yiyecekler her zaman çok iştah açıcı gözüküyor, değil mi? O ağzımıza sığmayacak kadar büyük duran hamburgerler, bardağa koyduğunda köpük köpük taşan gazlı içecekler, dalından yeni toplanmış gibi gözüken meyveler...

Aslında bunların hepsi birer hile. Reklamcılar, ürünlerin tüketicilere daha çekici gözükmesi, iştahlarını kabartması ve dolayısıyla daha fazla satması için bazı küçük görsel hilelere başvuruyorlar.

Onların da işi bu, yapacak bir şey yok. Şimdi Uğur Dündar misali reklamlardaki o kusursuz yiyeceklerin sırlarını ortaya döküyoruz.

Kahvaltılık gevrekler nasıl batmadan öyle bir arada duruyor: Süt yerine tutkal

twitter

Kahvaltılık gevreklerin sütün içine batması ve çok çabuk dibe çökmesi reklamcıların işine gelmiyor, doğal olarak. Bu yüzden süt yerine tutkal kullanarak gevreklerin yüzeyde kalmasını sağlıyorlar.

Krem şanti değil onlar, traş köpüğü

seriouseats

Krem şanti yiyeceklerin üzerinde aynı iştah açıcı etkiyi vermez mi? Verir elbette. Ancak uzun süren çekimlerde, ışık altında kolayca eriyebilen krem şantiler yerine traş köpüğü kullanmak yemek fotoğrafçılarının sıkça başvurduğu bir yöntem. Ayırt etmek ise çok zor.

Parlak meyvelerin sırrı deodorantlar

wellbeingkid

Reklamlarda gördüğümüz meyvelerin parlak mı parlak, canlı mı canlı gözükmesinin nedeni aslında üstlerine sıkılan deodorantlar. Deodorant yerine saç spreyi de kullanılabiliyor.

Ayakkabı boyasıyla renk verilen burger köfteleri

alibaba

Reklamlarda burger köftelerinin büyük ve sulu gözükmesi için çekimden hemen birkaç dakika önce kızartılıyor ve neredeyse çiğ olarak kullanılıyor. Bu yüzden fotoğrafçılar onları renklendirmek için köftelerin üzerine ayakkabı boyası sürüyor ve kızgın şişler yardımıyla üstlerinde mangal izi bırakıyorlar.

İçeceklerdeki köpükler bulaşık deterjanından

huffingtonpost

Kahve olsun, alkollü içecekler olsun, fotoğrafçılar bu içeceklerin üstünde köpük yaratmak için bulaşık deterjanlarından yardım alıyorlar. Sebebi bulaşık deterjanının hem doğal gözüken hem de bakanlara çekici gelen sabit bir köpük oluşturma becerisi.

Gazlı içeceklerdeki baloncuklar ise antiasit haplardan

hungryforever

Reklamlardaki gazlı içeceklerin yüzbin baloncuklu olması ama evde aynı etkiyi yaratamamanızın sebebi fotoğrafçıların içeceklerin için özellikle mide ekşimesine iyi gelen antiasit haplardan atması. Gazlı içeceklerle bu ilaçlar buluştuğunda kimyasal bir reaksiyon meydana geliyor ve ortaya o gördüğünüz baloncuklar çıkıyor.

Kabarık pastalar için kek tabanlarının arasına karton konuluyor

brightside

Reklamcıların başvurduğu diğer bir hile ise pasta katmanlarının arasına kartonlar koyarak onları kürdanlarla sabitlemek. Aynı yöntemi sandviç ve hamburger reklamlarında da kullanıyorlar.

Dondurma yerine renklendirilmiş patates püresi

thepioneerwoman

Dondurma, stüdyo ışıkları altında hızla eriyeceğinden fotoğrafçıların buna bulduğu çözüm dondurma yerine püre kullanmak. Diğer bir deyişle bildiğimiz patates püresini gıda boyalarıyla dondurma görünümüne getiriyorlar. İçinde dondurma olmayan bir dondurma reklamı düşünün kısacası ;)

Tavukların içine kağıt havlu dolduruyorlar

kraftrecipes

Reklamlarda gördüğünüz tavuklar aslında tam olarak kızartılmıyor. Minimum düzeyde ateşe tutulup boyanarak nar gibi kızarmış görüntüsü veriliyor. Tavuğun şişkin gözükmesi için ise içine kağıt havlu doldurulup dikiliyor.

O buz küpleri aslında plastik

livestrong

Buzlar ışıklar altında hızlıca eriyeceği için çekimlerde alkolsüz içeceklerin içine plastik buz atılıyor. Hem aynı etkiyi veriyor, hem de uzun süre bu şekilde çalışılabiliyor.

Pancake'lerin üzerine dökülen motor yağı

epicurious

Normalde üzerine döktüğümüz şurubu pancake'ler çok çabuk içine çektiği için çekimlerde onun yerine motor yağı kullanılıyor. Ayrıca pancake'lerin üzerine suya dayanıklı sprey sıkarak da koruyucu bir katman yaratıyorlar.

Deniz ürünlerinin taze gözükmesi için gliserin

Deniz ürünlerinin görünüşü çok hızlı bozulabiliyor. Bu yüzden onu çekim boyunca taze tutmak için fotoğrafçılar su ve gliserini karıştırarak ürünlerin üzerine sürüyorlar.

Soslar bal mumuyla hazırlanıyor

india

Sosların kusursuz gözükmesini isteyen reklamcılar sosların içine çeşitli renklerde eritilmiş bal mumu katmayı tercih ediyorlar.

O buharlar da gerçek değil

petapixel

Reklamlarda en fazla iştahımızı açan etkenlerden biri olan ve neredeyse yiyeceğin kokusunu burnumuza kadar getiren "buhar" aslında o yiyeceklerden çıkmıyor.

Bunun için genelde özel bir buhar makinesi kullanan yapımcılar bazen de bir parça pamuğu ıslatarak mikroldalgada ısıtıyor ve tabağa koyarak o dumanın yiyecekten çıktığını sanmamızı istiyorlar.

E, başarıyorlar da.

Kaynak: brightside.me


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?