Zeytinyağlı Pirinçli Pırasa Tarifi

Öğrendikten Sonra Sıkıp Suyunu Bile İçeceğiniz Pırasanın Çok Şifalı 9 Faydası

Favorilerime
Ekle

Adeta bir sarımsak, adeta bir soğan diyebiliriz onun için. Haksız da sayılmayız çünkü hepsi "allium" adı verilen aynı aileden geliyor. Hoş da geliyor.

Çoğumuzun aramadığı hatta resmen sevmediği pırasanın birçok faydası var arkadaşlar. Uzmanların "Çok daha sık tüketilmesi gereken gıdalar" adını verdiği listenin üst sıralarında bulunuyor mesela.

"Amma da övdün be Yemek.com" dediğinizi duyar gibiyiz, kendimizi haklı çıkarmak için birçok kanıtımız var.

Buyursunlar efendim.

Diyetin dostu, kalorinin düşmanıdır

Diyet yapanlara buradan seslenmek isteriz ki, bir adet bütün pırasada yalnızca 40-50 kalori bulunuyor. Artık yemeğini yapar yapar yersiniz.

Kısa bir not: Pırasa zayıflatıyor gibi bir şey yok, sadece yenildiğinde kilo aldırmıyor.

Bu da bizden bir güzellik olsun: Zeytinyağlı Pırasa Tarifi

Hazımsızlık sorunu olanlara birebir

zeytinyagli-pirasa-1

Sindirimi düzenleyen besin lifleri bakımından da oldukça zengin olan pırasa, hazmı kolaylaştıran yiyeceklerden birisi.

Tam bir vitamin deposudur

A, C, K ve B6 vitaminleri için çok iyi bir kaynak olan pırasanın, özellikle kış aylarında bolca tüketilmesi gerekiyor. Tüm bu vitaminler alındığı zaman kış aylarında korkulu rüyamız haline gelen grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklardan vücudumuzu koruyor.

Damar tıkanıklığına devadır

pirincli-pirasa-yemegi-guncelleme-asama-3

Damarları koruduğu pek çok araştırmayla kanıtlanan “kaempferol” adlı madde, pırasada bol miktarda bulunur. Bu bileşen, damar astarlarında tahribata yol açan kötü etkilere karşı damarlarımızı korur.

Yalnız damar değil kalp hastalıklarına da iyi gelir

pirincli-pirasa-yemegi-guncelleme-asama-1

İçerdiği yüksek miktarda folat, kalp hastalıklarına etki eden zararlı maddelerle savaşır. Bu sayede kalp hastalıklarına yakalanma ihtimaliniz azalır.

Doğal bir antioksidandır

Pırasa, antioksidanlar bakımından kahraman gibi bir sebzedir arkadaşlar. "Bu antioksidanlar ne işe yarar?" Diye soracak olursanız, hemen söyleyelim; vücudumuzda bulunan ve çeşitli kronik hastalıklara zemin hazırlayan bakterilere karşı koruma sağlar.

Kemik ve doku gelişimine katkı sağlar

Kemik sağlığı ve kan akışının düzenlenmesinde önemli bir rol oynayan K vitamini, pırasada bol miktarda bulunmaktadır. 200 gram pırasa günlük K vitamini ihtiyacının neredeyse tamamını karşılamaya yeter.

Gözlerde havuçtan daha etkilidir

Pırasada bulunan bileşen ve enzimler, özellikle de ilerleyen yaşa bağlı olarak görülen katarakt riskini oldukça azaltmaktadır. Tabii bunun için önlemi erkenden almakta fayda var.

Dolaşım sistemine etki eder

Pırasanın tüketildiğinde bağırsakları yumuşattığı ve kabızlığı giderdiği bilinir. Çok sık kabızlık problemi yaşayanlar, pırasa yemeğinden yardım alabilirler.

Hatta biz "Neden pırasa?" diye de sorduk...

Sedat'ın, turpçu abimizin ve daha nicelerinin artık bilmesi için.

Önemli Uyarı

Bu yazı genel bilgilendirme amaçlıdır, reçete niteliği taşımaz. Bu yazıdaki bilgiler de dahil olmak üzere doktorunuzun sizin için uygun görmediği hiçbir yöntemi denememelisiniz.


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0 yorum yapılmış

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?