yildiz-parki-piknik-alanlari-shutter

İstanbul'daki Piknik Alanları: Deniz Kenarı, Günübirlik, Mangal Yapmalık

Favorilerime
Ekle

Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte içinizde daha da yükselen doğaya dönme hissiyle yola çıkıyor, bugün İstanbul'un en çok tercih edilen piknik alanlarını tek tek sıralayalım diyoruz. Siz de İstanbul'da yaşıyor ve sevdiklerinize bir araya gelebileceğiniz, pötikareli piknik örtünüzü serip çimlerin üzerine ya da ahşap piknik masalarına oturup vakit geçirebileceğiniz piknik mekanları arıyorsanız bu listedeki adresleri şimdiden kaydedip ihtiyaç anında hemen değerlendirin deriz.

Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na, şehrin dört bir yanında yeşiliyle, doğasıyla, huzuruyla, kuş cıvıltılarıyla sizi bekleyen piknik alanları karşınızda!

Sevdiklerinize haber verin, müsait olduğunuz ilk zamanda bu yemyeşil, huzur dolu piknik alanları için planlarınızı yapın. Hadi, buyurun başlayalım.

Anadolu Yakası Piknik Alanları

istanbul-piknik-alanlari-shutter-1

Eğer Anadolu Yakası'nda piknik yapabileceğiniz, sevdiklerinizle ya da çekirdek ailenizle bir araya gelip doğanın, manzaranın ve havanın tadını çıkarabileceğiniz bir piknik alanı arıyorsanız aşağıdaki Anadolu Yakası piknik alanları tam size göre demektir.

Mihrabat Korusu

istanbul-piknik-alanlari-mihrabat-korusu-shutter

İstanbul'da boğaz manzarasının tadını doya doya çıkarabileceğiniz adreslerden Mihrabat Korusu, Mihrabat Tabiat Parkı ya da Mihrabat Mesire Yeri olarak da anılıyor, içindeki yürüyüşler yapabileceğiniz yeşil alanları, piknik olanakları ve manzara seyir etkinlikleriyle piknik ve doğa severlerin uğrak noktalarından biri olup çıkıyor. Yürüyüşleriniz sırasında dağ bülbüllerinin sesini duyabileceğiniz bu özel adreste kaplumbağalar, karabataklar, kertenkeleler görmeniz de mümkün.

Mihrabat Korusu'na toplu taşıma ile gitmek isterseniz Üsküdar-Beykoz dolmuşlarını kullanabilir, C 306 minibüsleriyle gidebilir ya da İETT otobüsü olarak 121A - 121B - 11H - 15 - 15A - 15BK - 15F - 15P ve 15T numaralı otobüsleri tercih edebilirsiniz.

Mihrabat Korusu 2023 giriş ücretleri

  • Tam giriş ücreti: 12 TL
  • İndirimli giriş ücreti: 6 TL
  • Bisiklet ile giriş ücreti: 12 TL
  • ATV ve Motosiklet ile giriş ücreti: 24 TL
  • Pickup, otomobil ve kamyonet ile giriş ücreti: 36 TL
  • Minibüs ile giriş ücreti: 108 TL
  • Midibüs ile giriş ücreti: 180 TL
  • Otobüs ile giriş ücreti: 360 TL
  • Güncel giriş ücretlerini öğrenmek için T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı Korunan Alanlar Ücret Tarifesi listesini kontrol etmeyi unutmayın.

    Mihrabat Korusu adres: Kanlıca, Mihrabat Cad, Mihrabat Korusu No:50, Beykoz, İstanbul

    Google haritalardan konumuna bakabilirsiniz

    Aydos Ormanı

    aydos-ormani-piknik-alanlari-shutter

    Aydos Ormanı, Anadolu Yakası’nda oturan keyfine düşkün, piknik seven herkesin uğrak noktalarından biri. İstanbul'un en yüksek tepesi olan Aydos Tepesi'nin de bulunduğu alanda Adaları bile görmek mümkün. Burada dilerseniz koşu parkurunda spor yapabilir, dilerseniz Aydos Mesire Yeri'ndeki piknik alanlarında sevdiklerinize lezzet dolu saatler geçirebilir, dilerseniz gün batımının tadını elinizdeki çay-kahve ile çıkarabilirsiniz. Aydos Ormanı'na gittiğinizde içinde yer alan huzur dolu Aydos Göleti'ne de göz atmayı unutmayın.

    Aydos Ormanı'na toplu taşıma ile ulaşmak isterseniz Kadıköy Çemenzar durağından 19F numaralı otobüse binebilir, Kozyatağı Metro durağında inip 16U kodlu otobüse binebilirsiniz. Bu otobüsten de Çamlık durağında inerseniz yaklaşık 150-200 metre yürüyerek Aydos Ormanı'na ulaşabilirsiniz. Doğrudan 21U otobüsüne binip Çamlık durağına kadar da gidebilirsiniz.

    Aydos Ormanı 2023 giriş ücretleri

  • Öğrenci giriş ücreti: 10 TL
  • Yaya ve bisiklet ile giriş ücreti: 14 TL
  • ATV ile giriş ücreti: 25 TL
  • Motosiklet ile giriş ücreti: 30 TL
  • Otomobil ile giriş ücreti: 40 TL
  • Minibüs ile giriş ücreti: 100 TL
  • Midibüs ile giriş ücreti: 140 TL
  • Otobüs ile giriş ücreti: 250 TL
  • Güncel giriş ücretlerini öğrenmek için T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı Korunan Alanlar Ücret Tarifesi listesini kontrol etmeyi unutmayın.

    Aydos Ormanı adres: Yakacık Yeni Mah Üst Sk, Kartal, İstanbul
    Google haritalardan konumuna bakabilirsiniz

    Fethi Paşa Korusu

    fethi-pasa-korusu-piknik-alanlari-shutter

    Kuzguncuk ve Sultantepe arasında yer alan Fethi Paşa Korusu, yeşillikler arasında huzur bulmak için tercih edebileceğiniz adreslerden. Uzun uzun bol oksijenli yürüyüşler yapabileceğiniz, doğanın tadını çıkarabileceğiniz Fethi Paşa Korusu'nda dilerseniz Fethipaşa Sosyal Tesisleri'ne uğrayarak nefis bir kahvaltı keyfi de yapabilirsiniz.

    Fethi Paşa Korusu'na toplu taşıma ile gitmek için İETT otobüslerinden 15B, 15C, 15H, 15T numaralı otobüsleri tercih etmeniz yeterli olacaktır. Üsküdar Motor İskelesi 'nden yürüyerek yaklaşık 20 dakikada, özel aracınızla da yaklaşık 5 dakika içinde koruya varmanız mümkün.

    Fethi Paşa Korusu'na giriş ücretsiz.

    Fethi Paşa Korusu adres: Kuzguncuk Mahallesi, Paşa Limanı Caddesi, Nacak Sokak, No:6, Üsküdar, İstanbul

    Google haritalardan konumuna bakabilirsiniz

    Caddebostan Sahili

    caddebostan-sahili-piknik-alanlari-shutter

    Son yılların en popüler dinlenme noktalarından biri haline gelen Caddebostan Sahili, şehrin orta yerinde olup da kendinizi doğayla baş başa bulabileceğiniz en özel adreslerden biri. Alanın müdavimleri arasında kitap okumak da çok popüler, arkadaşlar arasında oynanan basit ama eğlenceli oyunlar da... Siz de canınızın istediği oyunları ya da okumak istediğiniz kitabı yanınızda götürebilir, pötikareli piknik örtünüz ve tercihinize bağlı olarak yanınıza alacağınız piknik sandalyeleri ile tüm günü burada geçirebilirsiniz. Sevdiğiniz piknik atıştırmalıklarını da yanınıza bol bol almayı unutmayınız.

    Caddebostan Sahili'ne giriş ücretsiz.

    Caddebostan Sahili adres: Caddebostan Mah. Kadıköy, İstanbul

    Google haritalardan konumuna bakabilirsiniz

    Fenerbahçe Parkı

    fenerbahce-parki-piknik-alanlari-shutter

    Şehrin içinde ama şehirden çok uzaklarda hissetmek isteyenlerin tercihlerinden Fenerbahçe Parkı, Anadolu Yakası'nda doğayla baş başa kalmak için tercih edebileceğiniz en ideal adreslerden. İçerisinden 5 farklı işletmenin bulunduğu parkta heykeller ve Doğu Roma İmparatorluğundan bu yana gelen tarihi kalıntılarla karşılaşmanız da mümkün. Burada doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz gibi içerisinde yer alan kafe ve restoranlarda lezzetli öğünler de geçirebilirsiniz. Bol bol fotoğraf çekmekten de kendinizi alamayacağınız Fenerbahçe Parkı'nda etrafınızda bolca patenci de görebilirsiniz, bizden söylemesi.

    Fenerbahçe Parkı'na da girişlerin ücretsiz olduğunu söyleyelim. Bir başka deyişle burada sadece gitmeyi tercih ederseniz kafe ve restoranlarda aldığınız hizmet için ücret ödemeniz gerekecek.

    Fenerbahçe Parkı adres: Fenerbahçe, Fener Kalamış Yolu, Kadıköy, İstanbul

    Google haritalardan konumuna bakabilirsiniz

    Beykoz Sahili

    beykoz-sahili-piknik-alanlari-shutter

    Beykoz taraflarında gidebileceğiniz doğayla iç içe bir adres arıyorsanız Beykoz Sahili'ni tercih edebilirsiniz. Hem mis gibi deniz kokusunu içinize çekebileceğiniz hem de yeşile doyabileceğiniz bu alanda uzun uzun yürüyüş yapabilir, Beykoz Korusu'na gidebilir, dilerseniz Beykoz Koru Sosyal Tesisleri'nde lezzetli bir mola verebilirsiniz.

    Beykoz Sahil'e toplu taşıma ile varmak için deniz ya da kara yolunu seçebilirsiniz. Sarıyer-Rumeli Kavağı-Anadolu Kavağı vapur hatları ideal seçeneklerden. Avrupa Yakası'ndan İstinye Paşabahçe ya da Yeniköy-Beykoz arasında hizmet veren özel tekneler de bulunuyor. Karayolunu tercih edecekseniz Üsküdar'dan 121 A numaralı Beykoz tarafına giden İETT otobüsünü tercih edebilirsiniz.

    Beykoz Sahili ve Korusu'na giriş ücretsiz.

    Beykoz Sahili adres: Paşabahçe Mah, Burunbahçe Mevki, Barbaros Cad, No: 16, Beykoz, İstanbul

    Google haritalardan konumuna bakabilirsiniz

    Taşdelen Mesire Alanı

    tasdelen-mesire-alani-piknik-mekanlari-shutter

    Taşdelen Mesire Alanı İstanbul Anadolu Yakası'nda piknik yapmak isteyenlerin en çok tercih ettiği adreslerden biri. Doğanın orta yerinde yer alan Taşdelen Mesire Yeri'nde sizi yürüyüş, kahvaltı ya da piknik yapabileceğiniz alanlar beklerken kampçılar için özel bir kamp alanının da bulunduğunu söyleyelim. Bisikletle harika bir bisiklet turuna da çıkmayı tercih edebileceğiniz Taşdelen Mesire Alanı adını ise içinde yer alan tarihi Taşdelen kaynak suyundan alıyor. Alana vardığınızda Taşdelen suyu akan çeşmelerle karşılaşmanız, mangal yapabileceğiniz özel alanları tercih etmeniz, dilerseniz de içinde yer alan restoran ve büfeyi değerlendirmeniz mümkün.

    Çekmeköy'de yer alan Taşdelen Piknik Alanı'na toplu taşıma ile ulaşmak isterseniz İETT otobüslerini tercih edebilirsiniz. 11ÇB, 14ÇK, 9Ç, 9Ş ve 14 ŞB numaralı otobüslere binip Acar Sokak durağında inmeniz yeterli. 11, 11A, 11SA, 122B, 122D, 122H, 122S, 103, 138, 139 ve 522ST numaralı otobüslere binip Serindere durağında inmeyi de tercih edebilirsiniz, aklınızda bulunsun.

    Taşdelen Mesire Alanı 2023 giriş ücretleri

  • Yaya giriş ücreti: 10 TL
  • Otomobil giriş ücreti: 30 TL
  • Güncel giriş ücretlerini öğrenmek için T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı Korunan Alanlar Ücret Tarifesi listesini kontrol etmeyi unutmayın.

    Taşdelen Mesire Alanı adres: Taşdelen, Taşdelen Cd. 22/A, Çekmeköy, İstanbul

    Google haritalardan konumuna bakabilirsiniz

    Göztepe Tabiat Parkı

    goztepe-tabiat-parki-piknik-alanlari-shutter

    İstanbul Anadolu Yakası piknik alanları içinde en sevilenlerden bir diğeriyle, Göztepe Tabiat Parkı ile devam ediyoruz. Beykoz taraflarında yer alan Göztepe Mesire Alanı doğa yürüyüşleri, piknik, hatta kuş gözlemciliği yapabileceğiniz alanlardan biri. Trekking yapanlara sıkça rastlayacağınız Göztepe Tabiat Parkı'nda siz de kuş cıvıltıları arasında yürüyüşler yapabilir, bisikletle gezebilir, manzaranın tadını çıkarabilir ya da fotoğraf çekimleri yapabilirsiniz. Bu tabiat parkında mangal yakmak ya da semaver kullanmak için belirlenmiş özel alanlara da görevlilere sorarak kolayca ulaşabilirsiniz.

    Göztepe Tabiat Parkı'na toplu taşıma ile gitmek isterseniz İETT otobüslerinden 11ÇB numaralı olanı tercih edebilir ve bu Kavacık-Çavuşbaşı-Ümraniye otobüsüyle doğrdan Tabiat Parkı giriş kapısına varabilirsiniz.

    Göztepe Tabiat Parkı 2023 giriş ücretleri

  • Kişi başı giriş ücreti: 9 TL
  • Kişi başı giriş ücreti (indirimli): 4.5 TL
  • Bisiklet ile giriş ücreti: 9 TL
  • Motosiklet ile giriş ücreti: 18 TL
  • Otomobil ile giriş ücreti: 27 TL
  • Minibüs ile giriş ücreti: 81 TL
  • Midibüs ile giriş ücreti: 135 TL
  • Otobüs ile giriş ücreti: 270 TL
  • Güncel giriş ücretlerini öğrenmek için T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı Korunan Alanlar Ücret Tarifesi listesini kontrol etmeyi unutmayın.

    Göztepe Tabiat Parkı adres: Fatih, Fatih Sultan Mehmet Cad, Beykoz, İstanbul

    Google haritalardan konumuna bakabilirsiniz

    Elmasburnu Tabiat Parkı

    elmasburnu-tabiat-parki-piknik-alanlari-shutter

    Beykoz'a bağlı Riva'da yer alan Elmasburnu Tabiat Parkı, sincaplarla ve birçok ağaç türüyle karşılaşıp doğanın tadını çıkarabileceğiniz İstanbul'daki piknik alanlarından biri. Pikniğin yanı sıra yabani hayat gözlemciliği, trekking, manzara seyri, hatta yüzme ve plaj oyunları da yapılan bu özel adreste sadece yeşilin değil deniz manzarasının da tadını çıkarabilirsiniz. Alanda çadır kampı ve karavan kampı yapılması için ayrılmış özel alanlar bulunduğunu da hatırlatalım.

    Elmasburnu Tabiat Parkı'na toplu taşıma ile nasıl gidilir merak ediyorsanız 136R Riva-Kavacık ve 137 Cumhuriyet Köyü-Kavacık güzergahlarında hizmet veren İETT otobüslerini tercih edebilir, Elmasburnu Tabiat Parkı'na yaklaşık 5 dakika yürüme mesafesindeki durakta inerek yürüyüp kolayca ulaşabilirsiniz.

    Elmasburnu Tabiat Parkı 2023 giriş ücretleri

  • Kişi başı giriş ücreti: 9 TL
  • İndirimli kişi başı giriş ücreti: 4.5 TL
  • Bisiklet giriş ücreti: 9 TL
  • Motosiklet giriş ücreti: 18 TL
  • ATV giriş ücreti: 18 TL
  • Otomobil giriş ücreti: 27 TL
  • Minibüs giriş ücreti: 81 TL
  • Midibüs giriş ücreti: 135 TL
  • Otobüs giriş ücreti: 270 TL
  • Güncel giriş ücretlerini öğrenmek için T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı Korunan Alanlar Ücret Tarifesi listesini kontrol etmeyi unutmayın.

    Elmasburnu Tabiat Parkı adres: Riva, Elmas Tabya Cad, Riva Köyü, Beykoz, İstanbul

    Google haritalardan konumuna bakabilirsiniz

    Dilburnu Tabiat Parkı

    dilburnu-tabiat-parki-piknik-alanlari-shutter

    Büyükada’nın huzur dolu noktalarından birindeyiz şimdi. Sadece muazzam deniz manzarası için bile tüm günü burada geçirmek isteyebileceğiniz bu özel alanda bisiklet kiralayabilir, alanda yer alan restoranı, oyun parkı, piknik alanını, mangal yapabileceğiniz alanı, kameriyeyi değerlendirebilir ya da doğanın tadını doya doya çıkarmak adına yürüyüş parkurunda bol oksijenli yürüyüşler yapabilirsiniz. Gezinirken karşınıza sincaplar, kaplumbağalar, kirpiler, hatta ada tavşanları da çıkabilir, aklınızda bulunsun.

    Dilburnu Tabiat Parkı’na toplu taşıma ile nasıl gideceğini merak edenler için de kısaca açıklamış olalım: Bu özel park Büyükada'da yer aldığından ulaşımı feribot, vapur gibi denizyolu taşıtları ile yapabilirsiniz. Kadıköy, Bostancı, Eminönü gibi iskelelerden Şehir Hatları seferleri ile Büyükada'ya ulaşabilir ya da adalara tur düzenleyen özel tur şirketlerini tercih edebilirsiniz. Feribot ve vapurlarla Büyükada'ya ulaştıktan sonra ise dilerseniz yürüyerek dilerseniz bisiklet kiralayarak Dilburnu Tabiat Parkı'na kolayca ulaşabilirsiniz.

    Dilburnu Tabiat Parkı 2023 giriş ücretleri

  • Kişi başı tam giriş ücreti: 12 TL
  • Kişi başı indirimli giriş ücreti: 6 TL
  • Bisiklet ile giriş ücreti: 12 TL
  • ATV ve Motosiklet ile giriş ücreti: 24 TL
  • Pickup, kamyonet ve otomobil ile giriş ücreti: 36 TL
  • Minibüs ile giriş ücreti: 108 TL
  • Midibüs ile giriş ücreti: 180 TL
  • Otobüs ile giriş ücreti: 360 TL
  • Güncel giriş ücretlerini öğrenmek için T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı Korunan Alanlar Ücret Tarifesi listesini kontrol etmeyi unutmayın.

    Dilburnu Tabiat Parkı adres: Nizam Mahallesi, Dilburnu Mevkii Sk., Adalar, İstanbul
    Google haritalardan konumuna bakabilirsiniz

    Kaymakdonduran Mesire Alanı

    kaymakdonduran-mesire-alani-piknik-alanlari-shutter

    İstanbul Anadolu Yakası'ndaki piknik alanlarından Kaymakdonduran Mesire Alanı, Beykoz Kaymakdonduran Ormanı olarak da bilinen çok özel bir alan. Yürüyüş ya da piknik yapmak için tercih edebileceğiniz bu ormanlık alanda mesire yeri, mangal yakılabilecek özel alanlar, çocukların da keyifle vakit geçirmesini sağlayacak çocuk oyun alanları, çeşme, piknik masaları ve otopark bulunuyor.

    Piknik sepetinizi hazırlayıp hamaklarınızı sırt çantanıza koyarak gidebileceğiniz Kaymakdonduran Mesire Alanı'na toplu taşıma ile ulaşmak isterseniz Beykoz'dan Kaymakdonduran’a veya Elmalı’ya giden 121A, 136B, 15BK ve 15F numaralı İETT otobüslerini tercih edebilirsiniz. C 301 minibüsleriyle de alana varmanız mümkün.

    Kaymakdonduran Mesire Alanı 2023 giriş ücretleri

  • Kişi başı giriş ücreti: 10 TL
  • Otomobil giriş ücreti: 20 TL
  • Güncel giriş ücretlerini öğrenmek için T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı Korunan Alanlar Ücret Tarifesi listesini kontrol etmeyi unutmayın.

    Kaymakdonduran Mesire Alanı adres: Merkez Cad, Akbaba Köyü Yolu, Beykoz, İstanbul

    Google haritalardan konumuna bakabilirsiniz

    Polonezköy Tabiat Parkı

    polonezkoy-tabiat-parki-piknik-alanlari-shutter

    Şehirden biraz daha uzaklaşmayı tercih edenlerin piknik yapmak için tercih ettiği adreslerden Polonezköy Tabiat Parkı, İstanbul'da Tabiat Parkı ilan edilen ilk alan olmasıyla da dikkat çeken alanlardan. 1994 yılından bu yana Tabiat Parkı olarak anılan Polonezköy Tabiat Parkı, onlarca çeşit ağaca ev sahipliği yapan ormanlık alanıyla en sevilen doğa alanlarından biri. İçerisinde sincaplardan baykuşlara, atmacalardan kekliklere birçok hayvanın yaşadığı bu doğal alanda bol oksijenli yürüyüşler yapabilir, bisiklet turu ya da koşu yaparak çevreyi inceleme fırsatı bulabilir, bol bol fotoğraf çekebilir, piknik yaparken manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

    Polonezköy Tabiat Parkı'na toplu taşıma ile nasıl gidilir sorusuna da hemen yanıt verelim: İETT otobüslerinden 137 numaralı otobüsü tercih ederek alana kolayca ulaşım sağlayabilir, dilerseniz İETT'nin Cumhuriyet Köyü'ne giden otobüslerini, dolmuşları ya da minibüsleri de tercih edebilirsiniz.

    Polonezköy Tabiat Parkı 2023 giriş ücretleri

  • Kişi başı giriş ücreti: 12 TL
  • İndirimli kişi başı giriş ücreti: 6 TL
  • Bisiklet ile giriş ücreti: 12 TL
  • ATV ve Motosiklet ile giriş ücreti: 24 TL
  • Kamyonet, otomobil ve pickup ile giriş ücreti: 36 TL
  • Minibüs ile giriş ücreti: 108 TL
  • Midibüs ile giriş ücreti: 180 TL
  • Otobüs ile giriş ücreti: 360 TL
  • Güncel giriş ücretlerini öğrenmek için T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı Korunan Alanlar Ücret Tarifesi listesini kontrol etmeyi unutmayın.

    Polonezköy Tabiat Parkı adres: Polonez, Beykoz, İstanbul
    Google haritalardan konumuna bakabilirsiniz

    Avrupa Yakası Piknik Alanları

    istanbul-piknik-alanlari-shutter-2

    Avrupa Yakası'nda yaşayanlar başta olmak üzere piknik için Avrupa Yakası'nı tercih etmeyi düşünenler de hemen buraya. Karşınızda en çok tercih edilen ve sevilen Avrupa Yakası piknik alanları...

    Belgrad Ormanı

    belgrad-ormani-piknik-alanlari-shutter

    Piknik denilince akla ilk gelen alanlardan Belgrad Ormanı'ndayız şimdi. Buraya sabahın erken saatlerinde gitmeyi seçebilir ve ağaçların içinde yapacağınız nefis bir yürüyüşün ardından güzel bir alan bulup yayılabilirsiniz. Piknik sepetinizi öncesinden en sevdiğiniz piknik atıştırmalıklarıyla doldurmayı, yanınıza güzel vakit geçirmenize destek olacak kitabınızı, derginizi, meyvelerinizi almayı da ihmal etmeyiniz.

    İçinde Kömürcü Bent, Ayvat Bendi, Büyük Bent, Valide Bendi, Kirazlı Bent ve Sultan Mahmut Bendi olmak üzere 6 adet bent bulunan Belgrad Ormanı'na ulaşmak için Zincirlikuyu'dan Levent yönünde ilerleyip Büyükdere Caddesi'ni takip etmeniz, Maslak üzerinden Sarıyer güzergahında ilerleyip Bahçeköy Kilyos tabelasını takip etmeniz yeterli olacaktır. Toplu taşıma ile gitmek isteyenler 42T Bahçeköy-Taksim, 153 Bahçeköy-Sarıyer ya da 42 HM Bahçeköy-Hacı Osman otobüslerini tercih edebilir, sadece cumartesi ve pazar günleri hizmet veren D2 Beşiktaş-Belgrad Ormanı otobüsünü de seçebilir.

    Belgrad Ormanı 2023 giriş ücretleri

  • Yaya giriş ücreti: 6,5 TL
  • Bisiklet ile giriş ücreti: 19 TL
  • Otomobil ile giriş ücreti: 25 TL
  • ATV ve Motosiklet ile giriş ücreti: 18 TL
  • Minibüs ile giriş ücreti: 65 TL
  • Midibüs ile giriş ücreti: 115 TL
  • Otobüs ile giriş ücreti: 225 TL
  • Güncel giriş ücretlerini öğrenmek için T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı Korunan Alanlar Ücret Tarifesi listesini kontrol etmeyi unutmayın.

    Belgrad Ormanı adres: Sarıyer - Kemerburgaz Yolu, İstanbul
    Google haritalardan konumuna bakabilirsiniz

    Emirgan Korusu

    emirgan-korusu-piknik-alanlari-shutter

    Şehrin orta yerinde yer almasına rağmen doğanın ve kuş seslerinin tadını doya doya çıkarmanıza olanak sağlayan alanlardan Emirgan Korusu, İstanbul Boğazı'nın da mis gibi deniz kokusunu içinize çekebileceğiniz ve manzaraya doyacağınız bir mekan. İçinde Pembe Köşk, Beyaz Köşk ve Sarı Köşk gibi 3 farklı köşkün bulunduğu bu özel alan, özellikle lalelerin ekildiği dönemde ilgi görüyor olsa da havaların güzel olduğu her zamanda gidebileceğiniz bir yer aslında. İçerisinde yapay gölet ve küçük şelalelerin de bulunduğu Emirgan Korusu'nda yürüyüş yapabilir, koşu parkurunu değerlendirebilir, çocuk oyun alanlarında çocuklarınızla keyifli vakit geçirebilir ve tabii ki piknik yapabilirsiniz. Köşklerde yer alan restoran ve kafeleri de değerlendirebilirsiniz.

    Emirgan Korusu'na nasıl gidilir diye düşünüyor ve toplu taşıma ile gitmek istiyorsanız Avrupa Yakası Sarıyer istikametinde giden 22, 25E, 40T ve 42T gibi sahil yolu İETT otobüslerini tercih edebilirsiniz.

    Emirgan Korusu 2023 giriş ücretleri

  • Yaya giriş ücreti: Ücretsiz
  • Otomobil ile giriş ücreti: 20 TL
  • Güncel giriş ücretlerini öğrenmek için T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı Korunan Alanlar Ücret Tarifesi listesini kontrol etmeyi unutmayın.

    Emirgan Korusu adres: Reşitpaşa, Emirgan Sk, Sarıyer, İstanbul

    Google haritalardan konumuna bakabilirsiniz

    Atatürk Kent Ormanı

    ataturk-kent-ormani-piknik-alanlari-shutter

    Sarıyer'de yer alan Atatürk Kent Ormanı, İstanbulluların doğayla baş başa kalmak için en çok tercih ettiği mekanlardan. İçerisinde göletler, yürüyüş rotaları, çocuk oyun alanları, kafeteryalar ve spor yapılacak alanlar bulunan Atatürk Kent Ormanı'nda yürüyüşler yapabilir, ailenizle keyifli zamanlar geçirebilir, seyir terasında doğayı seyre dalabilirsiniz.

    Atatürk Kent Ormanı'na toplu taşıma ile nasıl gidilir derseniz Sarıyer ve Tarabya'dan minibüslere binebilir, İETT otobüsleri arasında 25, 25A, 25S1, 29M1, 29M2, 42A, 47L, 59HS, 59RH, 62H, 150, 151 ve 154 numaralı otobüsleri tercih edebilirsiniz.

    Atatürk Kent Ormanı'na giriş ücretsiz.

    Atatürk Kent Ormanı adres: Çamlıtepe, Sarıyer, İstanbul

    Google haritalardan konumuna bakabilirsiniz

    Yıldız Parkı

    yildiz-parki-piknik-alanlari-shutter

    Şehrin orta yerinde yer alan nefes alma adreslerinden Yıldız Parkı, Beşiktaş'ta yer alıyor. İçerisinde Malta Köşkü ve Çadır Köşkü gibi tarihi mekanlar da bulunan Yıldız Parkı'nda piknik masalarına ya da çimlere oturarak tüm günü burada geçirmek isteyebilir, kuş cıvıltıları ve sincaplar eşliğinde huzur dolu yürüyüşler yapabilir, parkın içinde hizmet veren mekanlarda güzel bir kahvaltı edebilirsiniz.

    Yıldız Parkı'na toplu taşıma ile nasıl gidilir derseniz çok merkezi bir konumda bulunduğundan bunun çok kolay olacağını söylemek mümkün. Önce bulunduğunuz adresten Beşiktaş'a gidin, Beşiktaş’tan ise Ortaköy yönünde ilerleyen herhangi bir İETT otobüsüne binip Çırağan durağında inin. İşte bu kadar!

    Yıldız Parkı'na yaya olarak giriş ücretsiz.

    Yıldız Parkı adres: Yıldız, Beşiktaş, İstanbul

    Google haritalardan konumuna bakabilirsiniz

    Gülhane Parkı

    gulhane-parki-piknik-alanlari-shutter

    İstanbul'un en ünlü ve sevilen parklarından Gülhane Parkı da ağaçların arasında gezinip doğayla baş başa olmak için tercih edebileceğiniz alanlardan. Renk renk çiçeklerle dolu bahçeleri, süs havuzları ve içerisinde yer alan kafeleriyle keyifli vakit geçirebileceğiniz Gülhane Parkı'na toplu taşıma ile ulaşmak için Eminönü veya Sultanahmet'e giden İETT otobüslerini ya da Bağcılar-Kabataş tramvayını kullanmanız yeterli.

    Gülhane Parkı'na girişler ise ücretsiz.

    Gülhane Parkı adres: Cankurtaran, Kennedy Cad, Fatih, İstanbul

    Google haritalardan konumuna bakabilirsiniz

    Sultangazi Kent Ormanı

    sultangazi-kent-ormani-piknik-alanlari-shutter

    Sultangazi Kent Ormanı içinde piknik alanı, özel bir kamp alanı, at çiftliği, tarihi su kemerleri ve teras kulesi bulunan çok özel bir doğal alan. Alibey Barajı ve Gölü'ne bakan konumuyla sadece yeşile değil maviye de doyabileceğiniz Sultangazi Ormanı'nda oyun parkları ve kafeler de bulunuyor. Balık tutmayı sevenler için balık tutulabilen bir alanın da bulunduğu Sultangazi Mimar Sinan Kent Ormanı'nda seyir kulelerine giderek manzaranın tadını çıkarmayı unutmayın.

    Sultangazi Kent Ormanı'na toplu taşıma ile nasıl gidilir derseniz M7 metrosunu tercih edebilir, 36G, 36T, 38 ve 38B numaralı İETT otobüslerini seçebilir ya da A-34 minibüsüne binebilirsiniz.

    Sultangazi Kent Ormanı 2023 giriş ücretleri

  • Yaya giriş ücreti: Ücretsiz
  • Otomobil giriş ücreti: 10 TL
  • Güncel giriş ücretlerini öğrenmek için T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı Korunan Alanlar Ücret Tarifesi listesini kontrol etmeyi unutmayın.

    Sultangazi Kent Ormanı adres: Cebeci, Sultangazi Bld. Mesire Alanı, Sultangazi, İstanbul

    Google haritalardan konumuna bakabilirsiniz

    Bakırköy Botanik Park

    bakirkoy-botanik-park-piknik-alanlari-shutter

    Bakırköy Botanik Parkı, bitkilerle ilgili şu zamana dek bilmediğiniz birçok bilgiyi elde edebilececeğiniz, doğanın tadını çıkarırken içindeki tematik bahçeler, çocuk oyun alanları, süs havuzları ve doğal gölet ile geçirdiğiniz vakti daha da keyifli hale getirebileceğiniz çok özel alanlardan biri. Gölette sizi kuğular, ördekler ve su kaplumbağaları karşılayacak üstelik, bizden söylemesi.

    Bakırköy Botanik Park'a toplu taşıma ile ulaşmak için metrobüsü tercih edebilir, metrobüsün İncirli durağında inebilirsiniz. İndikten sonra yaklaşık 100 metre kadar metro çıkışı üst yoldan karşıya geçerek yürümeniz yeterli.

    Bakırköy Botanik Park'a giriş ücretsiz.

    Bakırköy Botanik Park adres: Osmaniye Mahallesi, İncirli Kavşağı, D 100 Yanyolu, Bakırköy, İstanbul

    Google haritalardan konumuna bakabilirsiniz

    Florya Atatürk Ormanı

    florya-ataturk-ormani-piknik-alanlari-shutter

    Florya Atatürk Ormanı, Avrupa Yakası piknik alanları içinde en çok tercih edilenler arasında kendine yer buluyor. İçinde yürüyüş, koşu ya da bisiklet turu yapmak mümkün oluyor. Çocuk oyun alanlarının da bulunduğu alanda mangal ya da semaver yakmak ise yasak, aklınızda bulunsun.

    Florya Atatürk Ormanı'na toplu taşıma ile gitmek için metrobüse binebilir, Bakırköy durağında metrobüsten inip 73F ya da 73T numaralı İETT otobüslerini tercih edebilirsiniz.

    Florya Atatürk Ormanı'na giriş ücretsiz.

    Florya Atatürk Ormanı adres: Basınköy, Bakırköy, İstanbul

    Google haritalardan konumuna bakabilirsiniz

    Veli Efendi Hipodromu

    veliefendi-hipodromu-shutter

    Veli Efendi Hipodromu'nu sadece at yarışlarına ev sahipliği yapan bir alan olarak bilenlerin sayısı hiç az değil. Oysa Veli Efendi Hipodromu'nda özel bir piknik alanı da bulunuyor. İçinde çocuk oyun alanlarının, piknik masalarının ve çardakların bulunduğu Veli Efendi Hipodromu Piknik Alanı'nda doğanın tadını çıkarabilir, piknik yapabilir ya da girişinde yer alan büfeden atıştırmalıklar ve içecekler alarak gününüze lezzet katabilirsiniz. Mangal yapmak ise yasak, söylemeden geçmeyelim.

    Veli Efendi Hipodromu'na giriş ise ücretsiz.

    Veli Efendi Hipodromu adres: Veliefendi Aksu Cd &, Ekrem Kurt Blv, Bakırköy, İstanbul

    Google haritalardan konumuna bakabilirsiniz

    Kemerburgaz Kent Ormanı

    kemerburgaz-kent-ormani-shutter

    Devasa bir ormanlık alan olan Kemerburgaz Kent Ormanı, şehirde nefes almak için tercih edebileceğiniz en ideal adreslerden. Özellikle Avrupa Yakası'nda yaşayanların sık sık gittiği Kemerburgaz Kent Ormanı'nda Alibeyköy Baraj Gölü, yürüyüş ve bisiklet yolları, seyir kulesi, çocuk oyun alanları ve tabii ki mesire alanları bulunuyor. Orman çevresindeki restoran ve kafeleri de tercih edebileceğiniz Kemerburgaz Kent Ormanı'nda aynı zamanda organik ürün pazarı, el sanatları satış noktası, kır kahveleri, ahırlar, özel bir macera parkı, futbol ve basketbol sahaları da bulunuyor.

    Kemerburgaz Kent Ormanı'na toplu taşıma ile nasıl gidilir derseniz, M7 metrosunu tercih edebilir, 37T, 41Y, 47A, 47L, 48A, 48E, 49T ya da 55B numaralı İETT otobüslerini kullanabilir, A-40 ve B-44 numaralı minibüsleri seçebilirsiniz.

    Kemerburgaz Kent Ormanı 2023 giriş ücretleri

  • Yaya giriş ücreti: Ücretsiz
  • Otomobil giriş ücreti: 40 TL
  • Motosiklet giriş ücreti: 20 TL
  • Kamyon, kamyonet giriş ücreti: 115 TL
  • Minibüs giriş ücreti: 205 TL
  • Otobüs giriş ücreti: 305 TL
  • Güncel giriş ücretlerini öğrenmek için T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı Korunan Alanlar Ücret Tarifesi listesini kontrol etmeyi unutmayın.

    Kemerburgaz Kent Ormanı adres: Göktürk Merkez, Pirinççi Köyü Kemerburgaz Yolu, Eyüpsultan, İstanbul

    Google haritalardan konumuna bakabilirsiniz


    Doyamayanlar için bir de videomuz var!

    Yorumlar

    2

    berra22 Mayıs 2015 12:40
    Sahiller sahil olarak kalsa piknik mekanı olmasa keşke :)
    Yanıtla

    Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?