Foto Montignac

Montignac Diyeti ile Zayıflama

Favorilerime
Ekle

Ünlü Fransız beslenme uzmanı Michel Montignac'ın tüm dünyada yankı uyandıran diyetinin çıkış noktası, besinleri ayrıştırmak. Montignac prensiplerine göre gıdalar sınıflandırılıyor. Enerji veren proteinler, glusitler ve yağlar, enerjik olmayan lifler, su, vitamin ve minareller birlikte alınmıyor. Aslında temel ilkenin protein ve yağ içeren gıdalarla karbonhidratları birbirinden ayrı tüketmek olan Montignac diyetinin önemli bir başka noktası, damak tadına kısıtlama getirmeden zayıflama sağlamak. Bu ayrım sayesinde lezzetten ödün verilmeyen diyette vücuttaki yağ deposu şişmiyor, yağdan alınan kalori oranı da dengelenmiş oluyor.

Montignac Diyeti’nde Nasıl Kilo Verilir?

  1. Aşama: Hızlı kilo kaybı ve canlılık kazanma
  2. Aşama: Sonsuza kadar sürecek istikrarlı dönem

Birinci aşamada tatlı ihtiyacı meyve ve kuru yemiş çeşitlerinden karşılanırken ikinci aşamada kakao ve bitter çikolatalı, düşük kalorili tatlılara izin veriliyor. Ayrıca şarap severlere müjde. Bu diyette ana yemeğin yanında bir ya da iki kadeh kırmızı şaraba izin var.

Mantar Salatası Tarifi

Montignac Diyeti Listesine Özel Öneriler

Bol miktarda lif ve vitamin içerdiğinden mantara ağırlık verin. Çiğ olarak tüketebileceğiniz gibi mantar yemekleri de yapabilirsiniz.

Yemek pişirme yöntemlerinizi gözden geçirin. Haşlamalarda, vitamin ve mineral tuzların önemli bölümü suyunda kaldığından, haşlama suyu atılmamalı mümkünse çorba veya başka bir şekilde değerlendirilmelidir. Ayrıca katı yağlar yandıklarında yüksek derecede kanserojen olan benzopiren maddesine dönüştüklerinden, yağların ateşe değmeden akmasını sağlamak için eti dikey ızgaralarda pişirmek gerekir.

Doymuş denilen bazı yağların kalp- damar sistemi üzerinde kötü etkileri vardır. Tereyağı, krema, et yağları, şarküteri ürünleri için bu durum geçerlidir. Bunlar yerine damarları koruma özelliğine sahip balık yağı, zeytin, ayçiçek yağı seçilmelidir.

Bu diyette bazı içecekler yasaklanmıştır. Gazoz, meyveli soda ve meyve suları çok şeker içerdiklerinden bu içeceklerden kaçınmak gerekir.

Rakı, viski, cin, votka, bira gibi alkollü içecekler hem 1. hem 2. aşamada yasaktır.

Beyaz ekmek ve bütün türevlerinin (etimek, tost ekmeği) iki ana öğüne dahil olmamaları fakat sabah kahvaltısında az miktarda olmak kaydıyla yenilebileceği unutulmamalıdır.

Görsel: juventudybelleza

Önemli Uyarı

Bu yazı genel bilgilendirme amaçlıdır, reçete niteliği taşımaz. Bir beslenme uzmanı ve/veya diyetisyene danışmadan hiçbir beslenme programını ya da diyeti uygulamamalısınız. Ciddi, kronik bir rahatsızlığı olanların kendi doktorlarına da danışmaları gerektiğini hatırlatalım.


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0 yorum yapılmış

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?