kilo-verdiren-yiyecekler-manset

Kod Adları Diyetisyen: Kilo Verdiren Yiyecekler

Favorilerime
Ekle

Bir türlü doymak bilmiyorsanız, ideal kilonuzun çok üstündeyseniz ve sürekli, tatlılarla, fast food ürünlerle kendinizi ödüllendiriyorsanız beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmenizin, kilo verdiren yiyecekler ile tanışmanızın zamanı gelmiş demektir.

Fazla kilolar, fiziksel olarak kendinizi rahatsız hissetmenize neden olurken aynı zamanda kalp, tansiyon ve şeker hastalığı gibi yaşamı kısıtlayan hastalıkların da habercisi. Beslenme uzmanı kontrolünde fazla kilolarınızdan kolayca kurtulabilirsiniz. Kilo verme sürecini hızlandıracak doğal besinlerle de sağlık çizginizi bozmanıza gerek kalmaz.

Gelin, kilo verdiren yiyecekler ile tanışalım, faydalarını beraberce inceleyelim ve zayıflamaya yardımcı sağlıklı yiyecekler sayesinde sağlığımıza sağlık katalım.

Unutmadan dilerseniz şu yazılarımız da size destek olmak için bekliyor, bizden söylemesi:

Metabolizmayı Hızlandırıp Yağ Yakımına Yardımcı Olan 10 Doğal ve Etkili Yöntem ile Metabolizma Hızlandırma

Düzenli İçildiği Takdirde Şıpır Şıpır Kilo Verdiren Bitki Çayları

Tok tutar: Avokado

avokado-yağı

Avokado tam bir B6 vitamini deposudur. Kansere karşı koruyucu etkisi olmasının yanında avokadonun faydaları arasında tok tutma özelliği de bulunur. Açlık hissettiğiniz zamanlarda gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.

İçindeki yağ ile tok tutar: Badem

badem-yagi-faydalari-13-one-cikan

Bademin içeriğinde bulunan yağlar, kilo verdirmeye yardımcıdır ve sizi tok tutar. Günde 10-15 badem, sizin için iyi bir atıştırmalık olabilir.

Lif deposu: Elma

elma-flickr/delphaber

elma-flickr/delphaber

Elma, kolayca ulaşabileceğimiz bir meyve olmasının yanında adeta lif deposudur. Bir tane elmanın içerisinde 4-5 gram lif bulunur ve bu da "tokluk hissi verme" olgusunun da elmanın faydaları arasında olmasını sağlar. Bolca antioksidan içeren bu meyve tatlı niyetine tüketilebilir.

Kan şekerini düzenler: Tarçın

Tatlılarınıza kattığı güzel lezzetin yanında tarçın kan şekerinizi düzenler. Tatlı ihtiyacını giderdiği de tarçının faydaları arasında en bilinenlerden biridir. Şeker yerine tarçın kullanmanız hedefinize daha kolay ulaşmanızı sağlayacak.

Sabah kahvaltısında 10 numara: Yulaf ezmesi

yulaf-ezmesi-istah-kesen-yiyecekler

Diyet programlarının vazgeçilmez ismi ve lif kaynağıdır yulaf ezmesi. Sabah kahvaltılarında tüketebileceğiniz yulaf ezmesini, meyveler ile de tatlandırabilirsiniz. Büyük ihtimalle çok duyduğunuz yulaf diyetiyle ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz sizi heme şöyle de alabiliriz: Yulaf Diyeti

Gelsin antioksidan: Zeytinyağı

Artık Ege mutfağının değil sizin de vazgeçilmeziniz olmalı zeytinyağı. Çünkü zeytinyağının faydaları arasında, yediğiniz sebzelerdeki antioksidanların vücudunuza daha çabuk karışmasını sağlamak da var. Salatalarınıza hazır salata soslarından dökmek yerine zeytinyağı kullanarak hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı öğünler yaratabilirsiniz.

Lif + Protein: Kinoa

thekitchn.com

thekitchn.com

Ülkemizde pek bilinen bir tahıl değildi ancak son yıllarda yükselen bir trend haline geldi. Zaten kinoayı yakından tanıyıp kinoanın faydalarını görünce sizin için de onunla tanışmanın vaktinin çoktan gelmiş olduğunu anlayacaksınız. Lif ve protein açısından zengin ve kilo düşmanı olan bu tahılı, suda biraz haşlayıp, portakal suyu ve biraz da kuru üzümle karıştırıp kendinize mükemmel bir kahvaltı hazırlayabilirsiniz.

"Farklı olarak nasıl değerlendirebilirim" derseniz şu yazımıza bir göz atın deriz: Kinoa Nasıl Pişirilir?

Yağ yok, protein var: Somon

baharatlı somon

Balık severlerin asla hayır diyemeyeceği bir protein kaynağı somon. Kırmızı ete göre daha yağsız olmasıyla da bir tık önde. Akşam yemeğinde pişireceğiniz somonun kokusunu şimdiden alır gibiyiz!

O zaman son olarak sizi böyle alabiliriz: Sofraya Geldiği Anda Tüm Gözleri Üzerine Çevirecek 13 Nefis Somon Tarifi

Önemli Uyarı

Bu yazı genel bilgilendirme amaçlıdır, reçete niteliği taşımaz. Bir beslenme uzmanı ve/veya diyetisyene danışmadan hiçbir beslenme programını ya da diyeti uygulamamalısınız. Ciddi, kronik bir rahatsızlığı olanların kendi doktorlarına da danışmaları gerektiğini hatırlatalım.


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0 yorum yapılmış

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?