kamp-alanlari

Çadırlar Elinizde Uzun İp Belinizde Kamp Yapabileceğiniz 8 Sakin Kamp Alanı

Favorilerime
Ekle

Güneş bu yıl birazcık naz yapsa da herkes inatla tatil yapmaya başladı. Kimileri aylar öncesinden ayırttığı oteli için gün sayıyor kimi de kendini Ege’nin Akdeniz’in mavi sularına kendini atmış durumda. Ben ise bu listeyi otel odalarını tercih edenler için değil, doğanın tam içinde böcekle çiçekle haşır neşir olacak kampçılar için derledim.

Onlar için çadırda uyanmak, yakılan ateş başında sohbet etmek, çadırı kilitleyip uzun yürüyüşlere çıkmak ya da deniz girmek gibisi yoktur. Bu sebeple biraz yüzleri güldüreyim istedim. İşte huzurlarınızda gidilesi iyi vakit geçirilesi kamp alanları!

Kelebekler Vadisi, Muğla

Şimdilerde tur botlarının işgali altında olsa da kendisi favorim olur. Fethiye’deki kayalık duvarlarla çevrili bu vadi ismini, barındırdığı 80’den fazla kelebek çeşidinden alıyor. Özellikle birçok kişi Kaplan kelebeğini görebilme adına dakikalarca yürüyor.

Geleyim kamp alanın, denize pek yakın olan kamp alanı günlük ücretlendiriliyor. Sizi en çok endişelendirecek tuvalet ve duş sorununu da burada kolaylıkla halledebilirsiniz. Sadece birazcık sırada beklemelisiniz o kadar.

Yani sizi zorda bırakacak bir kamp alanı değil, huzurlu bir tatilden söz ediyorum. Alın kitabınızı, yükleyin en sevdiğiniz şarkıları telefonunuza işte mis gibi tatil. Her gün yan gelip yatmaktan sıkılırsanız şelaleye doğru yürüyün, kulaç atın, arkadaş edinin -ki yalnız bile gitseniz bir gün içinde birçok kişiyle tanışacaksınız-. Tek önerim kafanızda Kelebekler Vadisi tatili varsa elinizi çabuk tutun, yoksa eski güzelliğinden eser kalamayacak gibi.

Kelebekler Vadisi adres: Uzunyurt Koyu, (Faralya), Ölüdeniz

Kaş Camping, Antalya

“Ya bir gün Kaş da Olympos gibi olursa” diye yazmaya çekindiğim, ama bundan da kendimi alamadığım bir yerdeyiz şimdi. İnsan kalabalığı yüzünden doğayla pek baş başa kalamasanız da harika bir deniz harika bir denizaltı vadediyor.

Kamp alanı hem denize hem de Kaş merkeze çok yakın. Dakikalarca yürümek ya da araba kullanmak zorunda değilsiniz yani.

Burada bir gün bile sıkılacağınızı düşünmüyorum. Eğitmenler eşliğinde dalış yapabilir, snorkelinizle keşiflere çıkabilir, Kaş merkezde felekten bir gece çalabilir, fıstık gibi yemekler yiyebilirsiniz.

Kaş Camping adres: Hastane Caddesi, No: 3 Kaş, Antalya

Bozcaada Ada Camping, Çanakkale

İsmi bile heyecanlandırıyor. Nasıl güzel bir adasın sen Bozcaada. Kendisine şuracıkta saatlerce methiyeler düzebilirim. En rahat ettiğim, en kopamadığım yerdir kendisi.

Kamp alanı ise adanın güneyinde kalıyor. Merkeze bir hayli uzak olsa da denize epey yakın. Kamp alanında "Çadırda kalırım ama yemekle uğraşmam” diyenlerdenseniz müjdemi isterim. Tesisin hazırladığı leziz kahvaltı, yöreye ait yemekler, soğuk sıcak mezeler var. Duş, tuvalet de üstüne cabası.

Peki kamp dışında Bozcaada’da ne yapabilirsiniz? Ayazma’da yüzebilir, Rum mahallesi sokaklarında dolaşabilir, güzel renkli kapıları önünde hep aynı pozları verebilir, Polente’de şarap içip günü batırabilir, üzüm bağlarında gezebilir, adaya özgü reçellerden tadabilirsiniz.

Uzatmayayım, Bozcada başlı başına ayrı bir liste konusu.

Bozcaada Ada Kamping adres: Alay Bey Mah. Eski Kule Mevki No:15, Bozcaada Merkez, Bozcaada, Çanakkale

Hızır Kamp, Balıkesir

Bu önerim kalabalıktan epeyce uzaklaşmak, Kaz Dağları’nın eşsiz oksijeninden yararlanmak, doğayla iç içe bir tatil yapmak isteyen arkadaşlar için. İster kendi çadırınızda isterseniz de ağaç ya da taş evlerde kalın.

Bir denize ya da bir merkeze yakın olduğu söylenemez ama illa ben yüzmek isterim derseniz sizi Zeytinli Çayı’nın serin sularına doğru alalım. Ayrıca kamp alanı Kazdağı Milli Parkı sınırlarına yürüyüş mesafesinde. Fotoğraf çekebilir, spor yapabilir, hayaller kurabilirsiniz. Eğer kalabalıktan hoşlanırım derseniz toplu yürüyüş turlarına katılabilirsiniz.

Mekan yoga ve meditasyonla da epey ilgili. Hatta bununla ilgili festivalleri, atölyeleri, yoga kampları da var. İçe dönmek, huzur bulmak için burası ideal bir karar! Namaste!

Hızır Kamp adres: Mehmetalan Köyü, Edremit, Balıkesir

Kapadokya Kaya Camping, Nevşehir

Bilindik ağaçlı, böcekli, dereli, denizli kamp algısının dışına çıkıp sizi Kapadokya’ya götürüyorum. Eğer yazın tatil anlayışınız denizden ibaret değilse ve bu güzelliği daha önce görmediyseniz burası tam size göre!

Göreme Açık Hava Müzesi’nin biraz ilerisine kurulmuş bu tesis tüm Kapadokya’yı ayaklarınızın altına almayı vadediyor ve yapacak bir sürü de aktiviteniz var: peri bacalarını gezebilir, balon turu ile şehri bir kez daha ayaklarınızın altına alabilir, şaraplarından faydalanabilir, yeraltı şehrini keşfedebilir, çanak yapımı atölyelerini ziyaret edebilirsiniz.

Kamp koşullarınız da pek rahat. Marketten restorana, çay ocağından bara havuza kadar her şey var. Aklınızda bulunsun!

Kapadokya Kaya Camping adres: Göreme Müze Yolu, Ortahisar, Ürgüp, Nevşehir

Yedigöller Milli Parkı, Bolu

Alaçatı’da arkadaşınızın fotoğraflarını görüp kıskançlık krizlerine girdiyseniz, daha yıllık izninize çok da varsa size cillop gibi gelecek bu hafta sonu aktivitesini öneriyorum. Kriziniz bir süreliğine dindirilecek, üstüne üstlük aldığınız huzurdan dolayı dönüşte etrafa enerji ve mutluluk saçacaksınız.

Öyle yapacağınız adrenalin dolu aktiviteler yok ama park bünyesindeki Büyükgöl, Sazlıgöl, Deringöl, Nazlıgöl, Seringöl, İncegöl ve Kurugöl isimlerindeki 7 heyelan gölünü görebilir, trekking yapabilir, Kapankaya Seyir Terası’nda etrafı kolaçan edebilir, çadırınızda uzanıp kitap okuyabilirsiniz.

Park içindeki sucuk ekmeklerden ve semaverde demlenen çaydan da yararlanmayı unutmayın!

Yedigöller Milli Parkı adres: Merkez, Mengen, Bolu

Kabak Koyu, Fethiye

Kelebekler Vadisi’ne oranla daha az insan eli değmiş bu koy sizi tazeleyecek bir tatil vadediyor. Sorun bir neden? Çünkü burada ne bir çeken operatör bulabilirsiniz ne de bir kargaşa, kalabalık. Deyim yerindeyse burada sadece yan gelip yatacak, suya sabuna dokunmayacaksınız.

Eğer bu huzur size fazla gelirse yamaç paraşütü, dalış, kite surf gibi aktiviteler de var. Tabii bunları oracıkta hemen yapamıyorsunuz. Önce bunları satın almak sonra bu aktiviteler için baya bir yol tepmek gerekli. Kaldığınız tesis sizi yönlendirecektir. Bence tatilde hareketi, koşuşturmayı, lüksü seven biriyseniz Kabak Koyu’nun yanından bile geçmeyin. Burası başta da dediğim gibi sessizliği arayanlar için ideal.

Kabak’ta çadır dışında bir de bungalov evlerde de kalabilirsiniz.

Kabak Koyu adres: Uzunyurt Mah. Kabak Koyu, Faralya, Ölüdeniz Fethiye, Muğla

Ada Kamping, Cunda

adacamp

adacamp

Kamp alanı Cunda’nın Midilli’ye bakan kısmında kalıyor. Merkeze birazcık uzak kalsa da alanın kendine özel plajı deniz severlerin yüzünü güldürecek.

Burası olta balıkçılığı, trekking, bisiklet ve dalış için pek uygun. Ama Cunda’ya kadar gelip de sadece bu alan içinde duracağınızı sanmıyorum; Taş Kahve’de bir Türk kahvesi için, Ayvalık’taki Taksiyarhis Kilisesi, Agia Triyada Kilisesi ve Despot Evi’ni mutlaka görün, Paterica köyünü ve plajını da ziyaret etmezseniz olmaz. Vino’da şarap da içmeli. Rakı balık da yapmalı mutlaka. Aşıklar Tepesi’nde, Cunda’nın Arnavut kaldırımlı sokaklarında bir sürü bir sürü fotoğraf çekmeli. Dönüşte de zeytinyağı ve zeytin almadan eve dönmemeli.

Diğer önemli ayrıntı ise tesiste çadır kiralanmıyor. Çadırınızı, uyku tulumunuzu, tabak, bardaklarınızı buraya gitmeden önce yanınızda bulundurun.

Ada Kamping adres: Alibey Adası, 10405, Ayvalık


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0 yorum yapılmış

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?