Go Meso İstinye Park AVM

Go Meso: İpek Yolu Üzerinde Bir Lezzet Yolculuğu

Favorilerime
Ekle

Çeşit çeşit sebze, et, deniz mahsulü ve sos çeşitlerinin damakları mest ettiği noodle eşliğinde servis edilen “Moğol Barbeküsü” konseptinin Türkiye’deki ilk ve tek temsilcisi olan Go Mongo’nun yeni konsepti, göz bebeği Go Meso.

Değişen dekoru, geniş iç hacmi, yenilenen ve pek çok damak tadına hitap eden menüsüyle Go Meso’ya Yemek.com olarak konuk olduk. Lezzet yolculuğunu Japonya’da başlatan, İpek Yolu boyunca ilerleten ve Mezopotamya’da sonlandıran Go Meso şeflerinin ortaya çıkardığı lezzetlerin tadına varıp Go Meso tariflerini püf noktalarıyla birlikte not aldık.

Go Meso İstinye Park AVM

Fotoğraf: Özgür Bakır / Go Meso İstinye Park AVM

Yenilenen menü, daha büyük bir coğrafyayı kapsıyor. Go Meso’yu; Türk, Altay ve Moğol göçebe halk kültüründe yeri olan büyük ve görkemli çadırlara, otağlara benzetmek yanlış olmaz. Moğol ve Orta Asya Türkleri’nin et ağırlıklı mutfağının temsili olan Moğol barbeküsü ile Uzak ve Yakın Asya mutfaklarının en taze ve otantik yemek kombinasyonları aynı çatı altında toplanmış.

Şöyle ki, Japonya’nın Yakitori ızgarasından, Çin’in wok ocağına, Hindistan’ın tandoori fırınından, Moğol barbeküsüne ve Mezopotamya’nın taş fırınına kadar bir şenlik hüküm sürüyor mutfakta. Ne yiyeceğinizi an be an izleme şansı da tanıyan mutfakta, Çinli ustaların elle açtığı noodle’a, Kilisli ustaların hazırladığı birbirinden güzel peynirli-etli-baharatlı pide çeşitleri, yağ mantısı, Kilis tava, Kayseri yağ mantısı, Konya etli ekmek hatta mangolu salata eşliğinde sunulan lahmacun katılıyor. Anlayacağınız tam bir internasyonal mutfak.

Go Meso Mezopotamya Mutfağı

Fotoğraf: Özgür Bakır / Go Meso Mezopotamya Mutfağı

Yöresel ve doğal malzemelerin otantikliğinin aslına sadık kalınarak hazırlanan bu yolculuğun başında deneyimli ve mutfağının uzmanı yabancı şefler görev alıyor. Şef Ersoy Çiftçi önderliğinde günlük olarak hazırlanan et, sebze, hamur gibi ürünler sipariş üzerine misafirlerin gözü önünde işleniyor.

Eski konseptte olduğu gibi restoran girişinde size selam eden Moğol barbekü istasyonunu ağır ateşinde kendi aroma ve özünü kaybetmeden pişen ekmek ve pide çeşitlerinin doldurduğu taş fırın, tarifini de aldığımız “tandoori tavuk tikka”nın adını borçlu oldu tandır fırını, ağzımızın suyunun akmasına sebep elde açılan noodle çeşitlerinin hazırlandığı wok istasyonu, Uzak Doğu’da ızgara şiş olarak bilinen bizdeki ocak başı kültürüne benzer yakitori ızgara istasyonu takip ediyor.

Yediğiniz her yiyecek ve sosta özenle seçilen baharatların tazeliğini sonuna kadar hissediyorsunuz. Çinli ustaların elinde her gün kilolarcası açılan noodle hamurundan hazırlanan “Vietnamese noodle”, mantı diye dilimize çevirebileceğimiz “kıymalı dumpling”, taş fırında pişen ve pizzanın aslında bizden bir lezzet olmadığını bir kez daha sorgulatan “Midyat lavaşı” yenilikçi ve özgün lezzetlerden bazıları.

Sağlık dostları unutulmamış bu arada. Birbirinden farklı yöntemlerle pişen et ve deniz ürünlerinin de dahil olabileceği salata çeşitlerinin yanı sıra “hot pot” (buhar gemisi) içinde sosla birlikte pişen et ve sebze parçalarını menüye hızlı bir giriş yapan "detoks meyve suları" tamamlıyor. Gelsin nar ve zencefiller.

Fotoğraf: Özgür Bakır / Go Meso Arka Bahçe

Fotoğraf: Özgür Bakır / Go Meso Arka Bahçe

Kazandibi krem brule, krem karamel, bu konseptin imza tatlısı da diyebileceğimiz mango sufle ve püf noktalarını öğrendiğimiz yapış yapış çikolata, tatlı ile son dokunuşu yapmak için görevdeler.

Şu an için sadece İstinye Park AVM üst katında, kendine özel terası ve arka bahçesiyle bir arada hizmet veren Go Meso; Orta Asya’nın et kültürü, Çin ve Mezopotamya’nın tahılları, Akdeniz çevresinin sebze ve meyveleri, Güney Asya ve Hindistan’ın baharatlarını birleştirip zengin bir sofra donatmış durumda. Verimli toprakların bereketini seçmiş oldukları incir yaprağı logosu ve restoran içinde yarattıkları botanik bahçede yetiştirdikleri taze otlarla yaşatan mekan, yeni tatlara ve modernize edilmiş sunumlara açık lezzet kaşiflerini bekliyor.

Fotoğraf: Özgür Bakır / Go Meso Teras

Fotoğraf: Özgür Bakır / Go Meso Teras

Go Meso Şef Ersoy Çiftçi

Fotoğraf: Özgür Bakır / Go Meso Şef Ersoy Çiftçi

Şefi Tanıyalım: Ersoy Şef, Türkiye'nin en iyi mutfak şefleri ile beraber çalışması, araştırmacı ve yenilikçi çalışma tarzıyla genç yaşında adından söz ettirmiş şeflerimizden. 1983 yılında Bartın’da doğan Çiftçi, 2000 yılında İstanbul'a gelerek dünya mutfağı ile mesleğe başlamış. Menüsündeki yemeklerin sunum ve lezzet çalışmalarını, işine olan sevgisini araştırmacı kişiliği ile birleştirerek başarıyı yakalayan Şef Ersoy Çiftçi'nin amacı; Türkiye'de sınırlı olan Asya yemeklerini biraz daha ön plana çıkartıp modernize etmek. Ersoy Çiftçi, 2010 yılından bu yana Go Mongo ve Go Meso mutfak şefliğini yapıyor.

İsterseniz eve de sipariş edebilirsiniz: Go Meso
Adres: Pınar Mah. İstinye Bayırı Cad. No:73 İstinye Park AVM

Go Meso, İstinye Park AVM'ye nasıl gidilir?


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?