Galata Muhallebicisi

Galata Muhallebicisi: Nişantaşı'nda Geleneksel Lezzetlerin Kalesi

Favorilerime
Ekle

Nişantaşı’nın göbeğinde son moda ve trend kıyafetlerin aksine gelenekseli yaşatan tatlıların vitrini süslediği, dar giriş kapısının aksine semtteki diğer işletmelerde nadir bulunan geniş bir bahçeye açılan “Galata Muhallebicisi”nin insanın içini ısıtan bir hikayesi var.

Yemek.com olarak tarihine tanık olup, lezzetlerini yerinde deneyimlediğimiz Galata Muhallebicisi’nin “Danışman Şefi, Üretim ve Ürün Geliştirme Yöneticisi” Adnan Öztürk, fotoğraflarını da çektiğimiz mutfaklarının en sevilen yemek tariflerini bizimle paylaştı.

Galata Muhallebicisi Nişantaşı Giriş

Fotoğraf: Müjde Çapraz/ Galata Muhallebicisi Nişantaşı Giriş

1879’da İstanbul Galata’da açılan Bankalar Muhallebicisi’nden gelen tecrübe ve lezzet kalitesi, 2009’dan bu yana geleneksel tariflerin günümüz beklentileri ile harmanlandığı “Galata” çatısında birleşmiş.

Şubelerin rahat ve modern ortamını süsleyen Galata Kulesi figürleri ile Galata Köprüsü parmaklık motifleri, sade ve sadece marka ismini tamamlamak, eski dükkanın yer aldığı ve asıl hikayenin başladığı Galata semtini yaşatmak için değil.

Ayrıca “Gala” sözcüğü de Rumcada süt anlamına geliyormuş. Ben de yeni öğrendim.

Simit, açma, poğaça, börek gibi unlu ürünlerin yanı sıra et, süt, yumurta gibi ürünlerin kontrolleri tamamlandıktan sonra usta ellerde günlük olarak işlendiği ve şubelerde tüketime sunulan ürünlere dönüştüğü Galata’nın bir artısı kendi merkez üretim tesisine sahip olması.

Galata Muhallebicisi Bahçe Katı

Fotoğraf: Müjde Çapraz/ Galata Muhallebicisi Bahçe Katı

Bu süreci gıda mühendisleri ile yürüten Galata, “iskender”in sosunda kullandığı kemik suyundan, domatesine, “fıstıklı muhallebi” gibi tüm sütlü tatlılarına geleneksel tat ve kıvamını veren sübyeye kadar üretimini kendisi yapıyor. Balını, fıstığını özenle seçip, muhafaza ediyor. Siz Galata’yı sütlü tatlılarıyla tanımış olabilirsiniz ancak mekanda kahvaltı servisinin yanı sıra çorba, sandviç, "Çökertme Kebabı" gibi et-tavuk seçeneklerinin ağırlıklı olduğu ana yemek, pide, çeşit çeşit salata seçenekleri de mevcut.

“Lezzete Yolculuk” başlığı altında bu serüvene internet sitelerinde de yer veren Galata Muhallebicisi’nin lezzet ve üretimden sorumlu şefi Adnan Öztürk, sağlık nedeniyle doğal tatları yakalamanın peşinde olduklarını özellikle vurguluyor.

Geleneksele yakın ve unutulmaya yüz tutmuş değerlerin yanında olan marka, bu sebeple kahvenin yanında badem ezmesi ikram ediyor. Kazandibi gibi sütlü tatlılarında manda sütünün yanı sıra kendi hazırladıkları, halk arasında pirincin boza kıvamındaki sütü olarak bilinen sübye kullanmayı tercih ediyor. Nişasta ve pirinç unu kullanımına yanaşmıyor. Havuçlu, limonlu gibi sayısız dondurma çeşidinde ürünlerin özünü çıkartıyor, renklendirici kullanmıyor. Damla sakızını, Sakız Adası’ndan getirtiyor.

Galata Muhallebicisi Üst Kat

Fotoğraf: Müjde Çapraz/ Galata Muhallebicisi Üst Kat

Tüm bunları bildikten sonra insan bir kaşık aldığı tatlıya babaannesinin eli değmiş gibi duygulanıyor, sosunda domatesin kokusunu aldığı yemekte sağlıklı bir şey yediğini ve birilerinin onu düşündüğünü hissediyor. Biz afiyetle, sağlığa doyduk. Canınızın çektiği bir tatlı ya da tost bahaneniz olsun. Sıra sizde.

Fotoğraf: Müjde Çapraz/ Galata Muhallebicisi Şef Adnan Öztürk

Galata Muhallebicisi Şef Adnan Öztürk

Şefi Tanıyalım: Şişli Turizm ve Otelcilik Okulunu bitirdi. Sırasıyla Hilton İstanbul, Conrad İstanbul, Sodexho İstanbul ve Mövenpick Zürih'de çalıştıktan sonra Executive Chef olarak görev yaptığı Dedeman İstanbul Otelinden ayrılarak 2010 yılında "Galata Muhallebicisi" ailesine katıldı. 1971 Bolu doğumlu olan Öztürk, aynı zamanda Türkiye Aşcılar Federasyonu 2. Başkanıdır.

Adres: Teşvikiye Cad. No:55 İmren Apt. Nişantaşı, Şişli

Galata Muhallebicisi, Nişantaşı'na nasıl gidilir?


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0 yorum yapılmış

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?