Bebekler İçin Brokoli Çorbası Tarifi

Miniklerin Ağzına Layık Çorbalar ve Bebek Beslenmesine Dair Bilmeniz Gerekenler

Favorilerime
Ekle

Yeme-içme konusuna ne kadar hakim olursanız olun, söz konusu bebek olunca işler değişiyor, aklınız karışıyor, yanlış yapmaktan endişe duyuyor olabilirsiniz. Tüm bu endişelerinizde haksız da sayılmazsınız.

Dünyaya yeni gelmiş minicik bir bebekse söz konusu olan, ona nasıl davranmanız gerektiğini, ne zaman altını değiştireceğinizden tutun da ağladığında aslında neler anlatmak istediğini tek tek keşfetmelisiniz. Bu konudaki en önemli desteğiyse tabii ki uzman doktorunuzdan almalı, sonrasında ise bol bol araştırmalı, okumalı, kendi bebeğinizi kendiniz tanımalı, belki de dünyayı onunla birlikte yeniden keşfetmelisiniz.

İşte tam da bu noktada anlatacaklarımız, verecek nefis tariflerimiz var bizim de.

Buyursunlar...

Önemli bir not: Elbette yaparsınız ama biz yine de söyleyelim, her bebeğin bünyesi aynı olmadığından tariflerden tutun da hangi ayda hangi besin yiyeceğine kadar öncelikli bilgiyi bebeğinizin doktorundan alın. Uygulamak istediğiniz tariflerin tam listesini doktorunuza mutlaka sorun, danışın. Onların geleceğinden, sağlığından daha önemli hiçbir şey yok, unutmayın.

Bebek yemekleri mühim konu: Bebek beslenmesine dair bilmeniz gerekenler

Bebeğinizin dünyaya gözlerini açtığı andan itibaren beslenmesine önem vermeniz gerektiğini biliyorsunuz. Bu konuda da tabii ki en önem vermeniz konu anne sütü. Özellikle 0 - 6 ay arası, bebeğin gelişimi ve geleceği için çok mühim. Bu yüzden bebeğiniz anne sütü içmeye devam ettiği sürece emzirmeye devam etmeniz gerekiyor en azından bu süre içinde.

Peki ya bebek, anne sütü dışında nelerle beslenebilir?

Anne sütünün yetersiz kaldığı ya da emzirme sorunlarının yaşandığı durumlarda ise biberon maması takviyesi gerekiyor. 0-6 ay arası, bebeklerin en hassas olduğu dönemlerden olduğundan bu konuda en önemli bilgiyi bebeğinizi hamilelik sürecinden beri en çok tanıyan isim olan doktorunuzdan almalısınız. Gördüğünüz ya da okuduğunuz herhangi bir tarif ya da uygulamayı doktorunuza danışmadan asla ama asla bebeğiniz üzerinde uygulamamalı, her söyleneni bebeğinizde test etmemelisiniz.

Bebekler ne kadar sürelerle beslenir derseniz, genel olarak 3 saatte bir olacak şekilde emzirilmesi ya da mama kullanılıyorsa beslenmesi önerilir. Ancak bu da yine miniğinizin uyku ve acıkma saatlerine göre farklılık gösterebilir. Ortalama olarak 3 saatte bir beslemek büyüyüp gelişmesi için tavsiye edilen zaman aralığıdır.

Bebeğiniz 0-3 aylık dönemini tamamladıktan sonraysa daha çok karnının acıktığını belli ettiği zamanlarda beslemeniz yeterli olarak görülür. Hazır mama kullanımlarında gün içindeki beslenme sıklığı 6-8 arasından 4-5 kadara düşebilir, endişelenmeyin.

4 ayını dolu dolu tamamlamış bir bebekse yine öncelik anne sütüne verilmek kaydıyla taze meyve püreleri ya da meyve sularıyla tanıştırılabilir. Burada da tabii ki devreye ilk olarak doktorunuzun önereceği meyveler girer.

Meyve suyu hazırlanırken meyvelerin cam rendede rendelenmesi ve ardından sularının tertemiz bir tülbent ya da tülbent benzeri bezle çıkarılması büyük önem taşır.

Ek besinlere geçiş dönemi, özellikle de anne sütüne alışan bir bebek için kolay olmayabilir. Herhangi bir zorlukla karşılaştığınızda hemen pes etmemeli, doktorunuzun önerileri doğrultusunda hareket etmekten asla vazgeçmemelisiniz. Ancak bebeğinizin ne zaman yemek isteyip ne zaman istemediğine, hangi ek gıdaları tercih etmediğine de dikkat etmeli ve saygı göstermeli, bunu gözlemlerinizle keşfetmelisiniz.

Unutmayın ki doktorunuz günün her anı yanınızda olmuyor, bebeğinizi keşfetmek ve neyi sevip neyi sevmediğini, neye nasıl reaksiyon gösterdiğini gözlemlemek konusunda sizden daha başarılı sonuçlara varacak kimse yok.

Ondan değerlisi mi var: Anne sütünün özellikleri ve önemi

Başından beri anne sütü diyorsak, tüm doktorlar bu konuya dikkat çekiyor, herkes bebeğini daha uzun süre emzirmenin hayallerini kuruyorsa vardır bir bildikleri değil mi?

Elbette var.

Anne sütü, o ilk besinimiz, misler gibi bir nimet. Dünyaya yeni gelmiş bir bebeğin midesine en uygun besin bir kere, bu cepte.

Bunun dışında içindeki birbirinden faydalı maddeler sayesinde hem psikolojik hem de fiziksel olarak sağlıklı bir büyüme ve gelişimin anahtarı kendisi. Bebeğin bağışıklık sisteminin güçlenmesinde en önemli etken mesela. Bebeğin mide yapısına uygun olduğu için hazmı da kolay üstelik. Bir bebek için ishal ya da kabızlık gibi sorunlara yakalanma riskini en aza indiren besin.

İçindeki su miktarı yüksek oranda olduğundan bebeğin su ihtiyacını da karşılıyor, ek bir meyve suyuna hiç ihtiyaç duyulmuyor. En önemlisi de güçlenen bağışıklık sistemi bebeğin tüm ömrü boyunca etkili olacağından bir sorunla karşılaşılmadığı sürece anne sütüyle ona mutlaka destek olmak gerekiyor.

Anne sütü hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz sisi hemen şöyle alabiliriz.

Tüm bunlardan sonra gelelim en çok aradığınız bebek çorbası tariflerine...

  • Patatesli kabak çorbası tarifi

Bebeğiniz koskoca bir yılın yarısını devirdi, artık damağı farklı lezzetleri de keşfetmeye başlayabilir. O zaman büyüdüğünde de çok seveceği iki lezzete başrolü verebiliriz: Patates ve kabak.

Biraz da haşlanmış pirinçle bu iş tamam: Patatesli kabak çorbası tarifi

  • Pirinçli bal kabağı çorbası tarifi

Ekim-kasım aylarında ortaya çıkıp yüzümüzü güldüren bal kabağı, bebeklerin de 6. aydan itibaren güvenle yiyebilecekleri besinlerden. O zaman tam da şu sıralar 6. ayını dolu dolu tamamlayan çocuklarınıza bir güzellik yapın, iki malzemeyle minik damaklar için dev lezzetler yaratın.

Süzgeçle de bir güzel süzdük mü, oldu bu iş: Pirinçli bal kabağı çorbası tarifi

  • Bebekler için yoğurt çorbası tarifi

7'den 70'e bayıla bayıla içtiğimiz yayla çorbasından bebekleri de mahrum edecek değildik. Onların damaklarına ve hassas sindirim sistemlerine uygun hale getirdik, bir güzel afiyetle içirdik.

Keyifle, zorluk çıkarmadan bitti bile hepsi: Bebekler için yoğurt çorbası tarifi

  • Elmalı tatlı patates çorbası tarifi

6 aydan sonra başladık anne sütünün yanında verilecek takviyelere. Ama hep aynı çorbaları, aynı mamaları yiyecek hali yok bebişinizin de. Hızlı büyüyor o, sindirim sistemi de hızla gelişiyor aslında bu sürede. O yüzden çeşitli lezzetleri tattırmak lazım bir an önce.

Sebze meyvelerin tüm güzelliğiyle: Elmalı tatlı patates çorbası tarifi

  • Parmesanlı kuşkonmaz çorbası tarifi

9 aydan sonra iyiden iyiye yediklerine alışan mideleri sayesinde bebekler, daha çeşitli yemekler yemeye başlayabiliyor. Hep tatlı patates, havuç ya da bal kabağı ile gün geçmeyeceğine göre biz de diyoruz ki kuşkonmazın lezzetiyle onları erken yaşta tanıştıralım.

Şimdiden faydalanmaya başlasınlar ondan: Parmesanlı kuşkonmaz çorbası tarifi

  • Domates çorbası tarifi

12 ay tamamlanıp da bebeklerimiz ilk yaşını doldurduklarında hayatlarına başka başka yiyecekler de girmeye başlar. Mesela gönül rahatlığıyla domates yedirebileceğimiz günlere girmiş oluruz. O günleri domates çorbasının efsaneliğinden uzak tutacak değiliz ya.

Buyursunlar: Domates çorbası tarifi

  • Bebekler için brokoli çorbası tarifi

Bebekler İçin Brokoli Çorbası Tarifi

Bebekler İçin Brokoli Çorbası Tarifi

Brokoli öyle bir sebze ki seven çok seviyor, sevmeyen de hiç sevmiyor. O zaman ne yapıyoruz, miniklerimize daha küçücükken brokolili enfes lezzetler yaratıyoruz. Damaklarında öyle bir iz kalıyor ki bir daha brokoliden asla vazgeçemiyorlar.

Siz bile çok seveceksiniz: Bebekler için brokoli çorbası tarifi


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

1

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?