yemek kitapları

34. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nın Lezzet Kokan 15 Yemek Kitabı

Favorilerime
Ekle

7 Kasım'da başlayan ve 15 Kasım'da bitecek olan 34. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, bu sene hem kitapsever hem de lezzetsever okurlarını dört gözle bekliyor.

Fuara katılan yayınevlerinin standlarında sizleri sadece edebiyat, tarih, polisiye vb. konulu kitaplar karşılamıyor; hem lezzetli, hem de pratik bilgilerin yer aldığı yemek kitapları da tüm güzellikleriyle fuar boyunca en ışıklı salonlarda sizlerin karşısına çıkmaya hazır!

Birbirinden lezzetli tarifleri bulup, içinizdeki aşçıyı çıkarabileceğiniz, olmazsa olmaz pratik bilgileri bulabileceğiniz, yemeklerle ilgili birçok değişik şeyi öğreneceğiz kitapları sizin için derledik. Son zamanlarda çok gündemde olan “Glutensiz” tariflerin de yer aldığı sağlıklı kitapları da unutmadan ekledik

Bir yanda kitap kokuları, diğer bir yanda ise kitaplardan yükselen lezzet kokuları ve görsel şölen eşliğinde keyifli bir fuar olacağı ise kesin! “Ben fuarın en lezzet kokanını seviyorum” diyenlerdensiniz eğer aşağıdaki kitaplardan en az bir tanesi sizin için. “Fuarın yolları taştan, ben gidemem o yola, o yol baştan çıkarır beni” diyenlere ise bulabilecekleri önerileri de yapmadan geçemedik.

Eee artık soranlara, “yemek yapmayı kitaplardan öğrendim” dersiniz.

Şimdi söz yemeklerde.

Önden bir başlangıç güzel gider: Çorba’nın Kitabı 2 | Ekmekler & Kıtırlar

9 yaşında ilk çorbasını yaptıktan sonra, yemek yapmanın hayatında bir tutkuya dönüştiği bir isim Ebru Omurcalı. Gourmand World Cookbooks Awards 2011'de Türkiye'nin En İyi Yemek Kitabı seçilen ve yoğun ilgi gören "Çorbanın Kitabı"nın devamı olan Çorbanın Kitabı 2, çorbanın yanı sıra ekmekler ve çorba kıtırları ilavesiyle hem sofralarınızın hem de kütüphanenizin baş tacı olacak.

Fuarda bulamadım ama çorbamı yine de kaynatayım diyenler: Çorba’nın Kitabı 2 | Ekmekler & Kıtırlar

Dört mevsim boyunca pişer, bu lezzetler size de düşer: Biraz Maya, Biraz Gram

Karaköy'deki Lokanta Maya ve Şişhane'deki Gram'da senenin on iki ayı iyi malzeme peşinde koşan Didem Şenol Tiryakioğlu, uzun soluklu aşçılık serüveninin bu durağında mevsim lezzetlerinin ve yeni tariflerin peşinde... İki lokantada dört mevsim boyunca pişen çeşit çeşit yemekler, bu yemeklerin tarifleri, teknikleri ve hikâyeleri Orhan Cem Çetin'in fotoğraflarıyla Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan Biraz Maya, Biraz Gram kitabında bir araya geliyor.

Ben bu gramı kesin tuttururum diyenler: Biraz Maya, Biraz Gram

İşte her şey bu kadar net: Net 425 g

2008 yılında çıkardığı yemek kitabı “Net 425 g” ile Gourmand Yemek Kitapları yarışmasında görselliği ile ödül kazanan bu kitap lezzetli tarifleriyle de bizlere keyifli anlar yaşatacak. “Anne usulü” tutulan yemek defterlerinden esinlenerek yazılan el emeği göz nuru samimi tarifler ise tencerenizle kavuşmayı bekliyor

Ben her zaman netlikten yanayım diyenler: Net 425 g

Bu mutluluğun onunla bir ilgisi olmalı: Çukulata – Çikolatanın Yerli Tarihi

Hayatımızdaki önemine kimsenin karşı çıkmayacağı, dönem dönem tek başına midemizde iktidar olan bir lezzet çikolata malumunuz. Hastalıkta ve de sağlıkta hep yanımızdadır, kara gün dostudur. Hayatımızda önemli bir yeri olan bu lezzetin tarihini ne kadar biliyoruz peki? Çikolatanın uzun yolculuğunda uğradığı durakları bulabileceğiniz bu kitabın yanında belki bir parça çikolata da size eşlik eder Çukulatanız bol, sırtınız pek olsun!

Çikolatanın tarihini bilmemek değil, öğrenmemek ayıp diyenler: Çukulata – Çikolatanın Yerli Tarihi

Elimin altında olsun: Atıştırmalıklar Kitabı

Türk ve dünya mutfağından tariflerin yer aldığı bu kitapta; her an elinizde olan malzemeler ile pratik lezzetler hazırlayabileceğiniz gibi, sandviçler, kanepeler de yapabilirsiniz. İster beş çayı, ister piknik, ister film izlerken bir kaçamak isteyenler bu kitapta hepsi bir arada! Yeme de yanında yatma vakti bu arada.

Her zaman elimin altında olsun diyenler: Atıştırmalıklar Kitabı

Sabah olduysa eğer: Kahvaltıya Dair Her Şey

kahvaltıya dair her şey

kahvaltıya dair her şey

Kimi zaman sadece beş dakika zaman ayırabildiğimiz, kimi zaman ise uzun bir zamana yaydığımız canım kahvaltılar ile ilgili öğrenmek istediğimiz her şey bu kitapta toplanmış desek yalan olmaz. Süleyman Dilsiz bu kitabında, hem Anadolu hem de dünya mutfağından kahvaltılık tatları, içilecek şeylerden, zeytinden, peynirden, yumurtadan, tereyağından, hamurdan, patatesten, yoğurttan, sürümlük şeylere kadar erken ya da geç (brunch) kahvaltılarımızda kullanabildiğimiz malzemelerle 100'den fazla tarifi, özgün dokunuşlarıyla bu kitapta buluşturmuş.

Kahvaltı kültürümüzde bilinmesi gerekenleri de pratik bilgiler halinde bölüm başlarında paylaşıyor. Yok yok demeyin, her şeyin başı kahvaltı!

Alarmı ertelerim ama kahvaltısız yapamam diyenler: Kahvaltıya Dair Her Şey

Komşuda pişer, bu görev sana düşer: Bulgurun Halleri

Türk mutfağında büyük bir yeri olan, nev-i şahsına münhasır yemekler yapılabildiği gibi, çoğu yemeğin de tuzu biberi olan lezzetli şeylerden biridir bulgur. Nursen Doğan'ın gazetede Refika Birgül'ün bir yazısını okuduktan sonra gönderdiği kutlama mesajıyla başlayan bulgur macerası "imece usulü çalışma"nın bir ürünü olmuş.

Nam-ı diğer Bulgurcu Teyze Nursen Doğan'ın yıllardır biriktirdiği, hayal ettiği tarifler; geçmiş ile modernin birleştiği Refika'nın Mutfağı'nda pişmiş, en doğal haliyle fotoğrafları çekilmiş ve sonunda tüm bu yolculuk; içinde köftesinden pilavına, dolmasından tatlısına kadar ana malzemesi bulgur olan 110 adet tarifin bulunduğu bir lezzet şölenine dönüşmüş.

Bulgurun haline bir çare bulmak diyenler: Bulgurun Halleri

Şifa olur: Glutensiz Tarifler

Son günlerde adını sıklıkla duyduğumuz “Glutensiz” gıdalar, sadece çölyak hastaları için değil herkes için her geçen gün önemi daha çok anlaşılan bir konu.

Hayriye Vural yaptığı bu çalışmada çölyakla yaşamak zorunda olan ve bu konuda bilinçlenmek isteyen herkese hem şahane bir rehber hem de birbirinden lezzetli yemek tarifleri sunuyor, çölyaklı olsun olmasın daha sağlıklı ve kaliteli bir hayat yaşamak isteyen herkes için eşsiz lezzetler ve sağlıklı bir mutfak öneriyor.

Şifayı ben bu kitapta kesin bulurum diyenler: Glutensiz Tarifler

Zeytinyağı gibi üste çıkma: Giritli Türklerin Mutfağından Ot ve Sebze

Girit mutfağını bilen bilir, zeytinyağlı dendiği zaman ilk akla gelen mutfaklardan biridir. Sakız enginardan, kabak çiçeği dolmasına kadar birçok hem hafif, hem de lezzetli tarifin yer aldığı bu kitap sofaralarınıza hem sağlık hem de bol bol zeytinyağ katacak

Zeytinyağını üste çıkmadan yakalamak isteyenler: Giritli Türklerin Mutfağından Ot ve Sebze

Kendi tarihini bilmez mi hiç insan: Tarih Boyunca Yemek Kültürü

Yemek yapmak da yemek yemek de başlı başına bir kültür aslında. "Bana ne yediğini söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim" denecek kadar belirgin farklılıklar var her toplumun yemek kültüründe. Latif Demirci'nin çizgileriyle zenginleştirdiği "Tarih Boyunca Yemek Kültürü" bizi belli başlı bütün yemek kültürleri konusunda hem bilgilendiriyor, hem de bol bol eğlendiriyor.

İştahımızı açacak çizgilerin gücünden de bahsetmesek olmaz. Lezzetli şeylerin gücü adına! Ye-mek!

Bir porsiyon kültür alırım diyenler: Tarih Boyunca Yemek Kültürü

Demi kararında: Rakı Ansiklopedisi

500 yılı aşkın bir süredir muhabbetin en keyiflisi ne ile olur deseler, hep bir ağızdan hangi cevabı vereceğimizi herkes tahmin edebilir aslında. Her bir sayfasına anason kokusu sinmiş bu ansiklopedi, 500 yıllık bir aşkın izini sürüyor. Rakı kültürünün ayrılmaz bir parçası olan rakı, meyhane ve çilingir sofrası bu kitapta dile geliyor ve sayfa sayfa dökülüyor adeta.

Tarih, edebiyat, mizah, sanat, müzik, sinema, folklor, kent kültürü, eğlence kültürü gibi alanlardan derlenen maddeler, rakı jargonundan seçilmiş 600'ü aşkın sözlük maddesiyle ve rakının çevresinde oluşturduğu toplumsal ve kültürel olguları değerlendiren incelemelerle harmanlanıyor. 55 yazarın kaleme aldığı 1755 maddelik bu ansiklopedi ile kelimeler çilingir sofrasında dile gelecek, hep gülüp, hep eğlenilecek.

Bir duble alırım diyenler: Rakı Ansiklopedisi

Üç beyazdan sen de korkuyor musun yavrum: Beyaz Unsuz Şekersiz Hamur İşleri

Sevgi ve sağlık dolu bir mutfaktan gelen bir davete kim karşı koyabilir ki! Bu kitap, anneannelerimizin, babaannelerimizin anlattığı hakiki yemekleri, sahici aile ortamlarını geri getirmeyi hedefliyor.

Kitap, yıllarca birlikte yemek pişirmiş, mutfaktan sevgiyi eksik etmemiş anne kızın deneyimlerinin doğal bir sonucu olmuş. Tam buğday unu, pekmez, bal gibi çok daha şifalı malzemelerle hazırlanan 100 hamur işi tarifiyle de son buluyor. Hamur işlerinin yanında anne kızın aile, komşuluk hatıraları ve çok kıymetli aşçılık ipuçları da satırlar arasında sizleri bekliyor.

Korkularıyla yüzleşmek isteyenler: Beyaz Unsuz Şekersiz Hamur İşleri

Sıkı dostlar: Çikolatalı ve Kahveli Tarifler

Çikolata ve kahve.

Ayrılmaz sıkı dostlar hepimizin bildiği üzere. İş Bankası Kültür Yayınları, karşı koyamadığımız bu iki lezzeti birleştirmiş, 1300 fotoğraf ile A’dan Z’ye eksiksiz bir rehber hazırlamış. Çikolata ve kahvenin dünyanın her yerine bıraktığı kokuları bir araya getirmiş.

Kitabın içerisinde 300’ün üzerinde karşı koyamacağınız lezzette tatlı ve kahve tarifi yer alıyor. Bir zamanlar çekirdeğinden içeceğe, sonrasında dilim dilim bir lezzet olan pastaya dönüşen bir kakao yaşarmış...

Sıkı dostların arasına girmek isteyenler: Çikolatalı ve Kahveli Tarifler

Kronometreler çalışsın: 30 Dakikada Pişen Yemekler

1600 fotoğraf ile lezzetlendirilmiş, hızlı ve pratik yemek tariflerini bulabileceğiniz bu kitap “yemek yapmaya hiç vaktim yok” sözlerine karşı hazırlanmış lezzetli bir zırh görevini üstleniyor adeta.

200 adet 20 dakikalık, 200 adet 30 dakikalık tarif ile mükemmel kahvaltılardan, davet yemeklerine, sürprizlerle dolu aile yemeklerinden, son dakika eğlencelerine kadar geniş bir tarif rehberi olarak elinizin altında durmalı bizce. Sonra biz görmedik, duymadık demeyin!

Randevusuna asla geç kalmak istemeyenlere: 30 Dakikada Pişen Yemekler

Üzümler dile geldi: Her Yönüyle Şarap

mybeautifulcookbook - her yönüyle şarap

mybeautifulcookbook - her yönüyle şarap

İlk kez şarap mı alacaksınız, yoksa şarap konusunda “ben çok eksiğim, kendimi geliştirmem gerekiyor” diyenlerden misiniz? O zaman sizi "Her Yönüyle Şarap" kitabının satırları arasına alalım. İçkilerin içinde belki de en karmaşığı olan şarap hakkında bilmemiz gereken o kadar çok şey var ki!

“Ben iyi bir şarabı kokusundan tanırım” diyebilen kişi sayısı günümüzde çok az malum. Bu kitap ile her bir üzümü dalında fethedip, sayısız lezzeti keşfedebilmeniz mümkün. Ayrıca, bölgelere göre üzümleri ayırıp, tüm ayrıntılarıyla şarap üretimini öğrenip, şarap etiketlerini bir çırpıda anlayıp bölgelere göre çözümlebilirsiniz. Tadım tekniklerini, duruma uygun şarap seçmeyi, kendi mahzeninizi oluşturup şarap depolamayı öğrenmek ise kitabın bonusları arasında yer alıyor. Bu kitap bence kütüphanenizle evlenmeyi çoktan hak etti bile. Bir yastıkta okumanız dileğiyle!

Bir yastıkta okurum diyenler: Her Yönüyle Şarap

Tüyap Kitap Fuarı Adres: Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Cumhuriyet Mahallesi Eski Hadımköy Yolu Caddesi 9/1 Büyükçekmece, İSTANBUL


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?