2016-guzel-hikayeler

2016'da İyi Şeylerin de Olduğunun Kanıtı Bizi Umutla Dolduran 16 Güzel İnsan

Favorilerime
Ekle

Kabul edelim 2016 gerek ülkemiz için, gerek dünya için gerçekten kötü bir yıl oldu. Çok üzüldük, çok ağladık ve çokça umutsuzluğa kapıldık.

Ama tüm bu kötülüklerin arasında hala bize dünyanın yaşanılabilir yer olduğunu hatırlatan, geleceğe umutla bakmamızı sağlayan güzel şeyler de oldu. Ve tüm bunların kahramanları da yüreği kocaman, iyilik ve sevgiyle dolu insanlardı.

İyi ki varlar. 2017'de de bu insanların sayısının artması dileğiyle.

Evsiz insanlar için sokağa yemek dolu dolaplar bırakan restoran

boredpanda

Hindistan'da bir restoran işleten Minu Pauline bir gün çöpleri karıştırarak yemek arayan bir kadın görüyor ve evsizler için bir şeyler yapması gerektiğine o gün karar veriyor. Ve restorandan arta kalan ve normalde çöpe gidecek yemekleri sokağa yerleştirdiği bir dolaba koyarak evsizlerin karnını doyurmasını sağlıyor.

Hikayenin devamını şuradan okuyabilirsiniz.

Cadı diye açlığa terk edilen Umut bebeği hayata döndüren kadın

boredpanda

Ailesi onu "cadı" olduğu gerekçesiyle sokağa terk etti. 2 yaşındaki "Hope" yani Umut bebeği Danimarkalı Anja Ringgren Loven bulduğunda açlıktan ölmek üzereydi. Kemikleri sayılan Umut Bebek Anja'nın çabalarıyla 8 hafta içinde hayata tutundu ve artık yaşıtları gibi hem çok sağlıklı ve hem de çok mutlu.

Hikayenin devamını şuradan okuyabilirsiniz.

Hayatını sokak hayvanlarını doyurmaya adayan 57 yaşındaki Rukiye Teyze

youtube

Rukiye Bağcı her gün binlerce sokak hayvanını doyuruyor. Bunun için kilometrelerce yol yürüyen, lokantalardan artık yemekleri toplayan ve hatta bunun için bulaşık bile yıkayan Rukiye Teyze'nin tek amacı tek bir hayvanın bile aç kalmaması.

Hikayenin devamını şuradan okuyabilirsiniz.

Hamile eşi için bahçeden aldığı meyvelerin parasını ağaca asan güzel adam

hurriyet

Bursa'da meyve bahçelerinin içinden geçerken hamile eşi aş eren adam kayısı ve eriklerden alıyor. Ama yoluna devam etmek yerine ağaca bir not ve aldığı meyvelerin parasını bırakıyor: "Kayısı ve erikten aldık. Helal et. Eşim hamile."

Hikayenin devamını şuradan okuyabilirsiniz.

Okulda yalnız yemek yiyen otizmli çocuğun hayatını değiştiren kahraman

facebook

Bo, otizmli bir çocuk. Sırf bu sebeple okulda arkadaşları onu teneffüslerde yalnız bırakıyor ve kimse onunla birlikte yemek yemek istemiyor. Ta ki herkesin hayranı olduğu bir sporcu bir gün onun masasına oturup onunla birlikte yemek yiyene kadar.

Hikayenin devamını şuradan okuyabilirsiniz.

Bir su için 500 dolar bahşiş bırakan kalbi kocaman bir kadın

brightside

Bir gün bir restoranda garsonluk yapan Kasey mekana gelen bir kadının sipariş ettiği su için 500 dolar bahşiş bırakıp gittiğini görüyor. Olayın iç yüzü ise sonradan ortaya çıkıyor. Zira bahşişi bırakan kadın bir gün önce Kasey'in yardım ettiği yaşlı bir teyzenin kızı. O gün teyzenin kocasının ölüm yıldönümüymüş ve Kasey o teyzeye markette yardım ederek onu yıllar sonra ilk defa gülümsetmeyi başarmış.

Hikayenin devamını şuradan okuyabilirsiniz.

Parası olmadığından yemek yiyemeyen arkadaşı için okula iki beslenme çantası götüren çocuk

Henüz ortaokula giden Dylan'ın okula iki beslenme çantası götürmesiyle başlıyor her şey. Annesi durumu merak edince araştırıyor ve okula yeni gelen bir çocuğun ailesinin maddi yetersizlikleri yüzünden yemek yiyemediği ve bu sebeple Dylan'ın ona yardım ettiği ortaya çıkıyor.

Hikayenin devamını şuradan okuyabilirsiniz.

Garsona yüklü bir bahşişle duygusal bir not bırakan adam

brightside

Bir gün garsonluk yapan Becky bir müşterinin ona yüklü bir bahşiş bıraktığını fark ediyor. Hesapta yazan not ise olayı daha duygusal bir hale getiriyor: "Hayat kısa. Dün gece bir arkadaşım öldü. Lütfen sevdiğin biriyle gecenin keyfini çıkar."

Hikayenin devamını şuradan okuyabilirsiniz.

Kahvesinin üzerine yazdığı notla intiharı düşünen genç kızı hayata döndüren barista

littlethings

Bekah anoreksi hastası ve daha önce defalarca intihar etmiş bir genç kız. Yine intiharı düşündüğü günlerden birinde Starbucks'a gidiyor ve kahve siparişi veriyor. Ancak baristanın kahve bardağının üzerine yazdığı kısacık bir not onu yeniden hayata bağlıyor.

Hikayenin devamını şuradan okuyabilirsiniz.

Pazarlarda atılan yiyeceklerden yemek yapıp ihtiyacı olanlara dağıtan güzel insanlar

youtube

Bombalara Karşı Sofralar semt pazarlarını dolaşıp atılan sebze, meyveleri toplayan ve hala kullanılabilir olanlardan leziz yemekler yapan bir grup güzel genç. Sonra bu gençler yaptıkları bu yemekleri ihtiyacı olan insanlara ücretsiz olarak dağıtıyorlar.

Hikayenin devamını şuradan okuyabilirsiniz.

Taksim'deki evsiz insanlara her akşam çorba dağıtan Çorbada Tuzun Olsun

facebook/corbadatznolsun

Sokaklarda yaşamaya mecbur kalmış ve açlıkla mücadele eden kişileri düşünen bir girişim Çorbada Tuzun Olsun. 2 senedir 20:30-22:30 saatleri arasında hiç vazgeçmeden Taksim bölgesinde sokakta yaşayan evsizlere ücretsiz çorba dağıtımı yapıyorlar.

Hikayenin devamını şuradan okuyabilirsiniz.

Eskişehir'de çocuklara dürüstlüğü öğreten Dürüstlük Kantini projesi

internethaber

Eskişehir'de bir ortaokuldaki eğitimciler her haftanın iki günü sorumlusu olmayan bir kantinden çocukları alışveriş yapmaya teşvik ediyor. Başında kimsenin bulunmadığı bu kantinden çocuklar istediklerini alıyor, parasını kasaya bırakıyor, gerekirse para üstünü kasadan kendi alıp dersine geri dönüyor.

Hikayenin devamını şuradan okuyabilirsiniz.

İhtiyacı olan çocuklar için yemek paylaşımına çağıran Peter Pan'ler

Cemiyette Pişer, dezavantajlı çocuklar için yemek yapmaktan keyif alan herkesi yemek yapmaya ve onlara ulaştırmaya çağıran güzeller güzeli bir oluşum. Sokakta yaşayan, sığınmacı, engelli, yetim ya da süreğen bir hastalığı olan çocukları böylelikle mutlu edip ihtiyaçlarını karşılıyorlar.

Hikayenin devamını şuradan okuyabilirsiniz.

İhtiyaç sahiplerine Paylaş Kurtul dolaplarıyla yardım eden Hobbit House Cafe

Balat'taki Hobbit House Cafe, dükkanın önünde bıraktığı Paylaş Kurtul dolaplarına ikinci el, kullanılmayan, yani çöpe gitmesi muhtemel ama kullanılabilecek her türlü eşyayı bırakmaya çağırıyor. Ve buraya bırakılan kitap, kıyafet gibi malzemeleri ihtiyacı olan herkes gelip ücretsiz olarak alabiliyor.

Hikayenin devamını şuradan okuyabilirsiniz.

Otizmli çocuğun kullanabildiği tek bardağı yeniden üreten güzel insanlar

boredpanda

14 yaşındaki Ben, otizmli bir çocuk ve iki yaşından beri sadece tek bir bardaktan bir şeyler içebiliyor. Ancak bu bardak zamanla kullanılamaz hale geliyor ve bardağı üreten şirket büyük bir çabayla yıllar önce üretimden kalkan bardağı yeniden üretip Ben'e ulaştırıyorlar.

Hikayenin devamını şuradan okuyabilirsiniz.

Sokak hayvanlarını beslemek için her gün 15 km yol giden Gökçer Korkmaz

instagram

Gökçer Korkmaz, aramızda yaşayan süper kahramanlardan biri. Eğitimini yarıda bırakıp tüm hayatını sokak hayvanlarına adayan Gökçer, her gün kilometrelerce yol giderek çöplükte yaşayan yüzlerce sokak köpeğini doyuruyor, sokakta bulduğu hasta ve yaşlı hayvanları sahiplenip sağlığına kavuşturuyor. Kocaman yürekli, gencecik bir adam o.

Hikayenin devamını şuradan okuyabilirsiniz.


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0 yorum yapılmış

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?