en-trend-mekanlar-manset-3

2015'in Müdavimi Olduğumuz En Trend 9 Mekanı [Mekan Ödülleri]

Favorilerime
Ekle

Eveet, sıra şimdi 2015'in En Trend Mekanlarına geldi. En çok konuşulan, en çok check-in yapılan, gitmek için gün saydıran, orada bir Instagram fotoğrafın olmazsa başını yastığa huzurla koydurmayan, ortamlarda “Aaa buraya daha gitmedin mi?” havasını attıran trend mekanlar...

Biz bariz trend olan ya da trendine trend ekleyen mekanları seçtik ama gözden kaçan, efendime söyleyeyim sizin gönlünüzün trendi olan mekanlar illa ki vardır, onları da çekinmeden siz ekleyen ki, 2016’ya çoğalarak girelim. Çünkü hayat paylaşınca güzel...

Aralık ayı bitene kadar tam 9 farklı kategoride onlarca mekanı öveceğiz ve önereceğiz.

2015’in En İyi Çıkış Yapan 8 Yeni Mekanı
2015’in Müdavimi Olduğumuz En Trend 9 Mekanı
2015’in İnsanı Pamuk Gibi Yapan En İyi 9 Barı
2015’in Kokusu Şehre Yayılan En İyi 9 Kahvecisi
2015’in Uğrunda Sıra Bekleten En İyi 8 Hamburgecisi
2015’in Asya Sevdiren En iyi 8 Uzak Doğu Mutfağı
2015’in Derdimize Ortak Olan En İyi 8 Meyhanesi
2015’in Atıştırmalığı Yeniden Tanımlayan En İyi 8 Pastane ve Fırını
2015’in Şehrin Karnını Doyuran En İyi 8 Yerel Mutfağı

Hazırsanız başlıyoruz! İşte 2015’in en iyi yeni mekanları…

İçimiz açıldı: Fil Books

Karaköy’ün yanakları sıkılası mekanı da diyebiliriz. Kitapları, kahvesi, atölye çalışmaları, rengarenk yastıkları, oturmak için sıra beklediğimiz salıncaklarıyla ve içimizi açan su yeşili rengiyle pek sevdik kendisini. Haliyle çıkmak bilmedik mekandan.

En başarılı konsept diye bir başlık açılsa Fil Books’un birinci geleceğine şüphemiz yok! Kitap tanıtım partileri, sanatçı konuşmaları, atölyeler, raf dolusu sanat ve çocuk kitapları, mis kokulu kahve, yanında atıştırmalık tatlılar... Hepsi aynı mekanda.

Mekanın kurucularından birinin Türkiye’nin başarılı sanatçılarından Cemre Yeşil olduğunu da hatırlatalım.

Fil Book adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mah. Ali Paşa Değirmeni Sk. 1/1, Beyoğlu, İstanbul

Kahve içmeye başka yere gitmedik: Coffee Deparment

facebook

facebook

Bu yıl Balat’ın en trend semt olduğunu duymayan, bilmeyen kimse kalmamıştır herhalde. Herkesi Balat’a doğru çeken, Balat için hafta sonu planları yaptıran mekanlardan en popüleri de Coffee Department. Adından anlayacağınız gibi burada mis kokulu, leziz, birbirinden yenilikçi demleme teknikleriyle hazırlanan kahveler çıkıyor.

Bu kahveyi sadece mekanda değil de evde de içmek isterseniz, eve servisleri de var. Hatta kahve makineleri, filtreler, chemex, dripper mekanda bulabileceğiniz kahve bükücülerden.

Bu yıl mekandaki “We are not hippies, we are happies” yazılı tablonun önünde poz vermediyseniz, bizden değilsiniz!

Coffee Department adres: Kürkçüçeşmesi Sok. No: 5A, Balat, İstanbul

Dünya orayı konuştu: Walter’s Coffee Roastery

facebook

facebook

Kısa sürede büyük ilgi gören Walter’s sadece İstanbul’da değil Breaking Bad konsepti ve kahvesiyle dünyada da pek konuşuldu. Çıkmadığı televizyon programı, internet sitesi, gazete kalmadı sanırsak. Hatta pek yakında kendisinden bir adet New York’ta da göreceğiz.

Kendisi Moda’nın artık parmakla sayamadığımız 3. dalga kahvecilerinden. Öyle diğerleri gibi minnacık da değil hem. Herkese yetecek kadar yer var. Anlayacağınız bilgisayarınızı alıp kötü bakışlara maruz kalmadan saatlerce çalışabileceğiniz mekanlardan.

Peki burada ne yenilir ne içilir? Espresso bazlı kahvelerinden içip yanında kurabiye, muffın, havuçlu kek, brownie, Walter’s puding gibi tatlılarından yiyebilirsiniz ama asıl denenmesi gereken Walter’s isimli kahvaltıları.

Walter’s Coffee Roastery adres: Caferağa Mahallesi, Bademaltı Sokak, No 21/B, Kadıköy, İstanbul

Her hafta oradaydık: Babylon Bomonti

Etkinlik haberlerimizde her hafta Babylon Bomonti’yi yazmadan edemedik. Her hafta “hadi canım!” dedirtecek en iyi isimlere ve etkinliklere yer verdiler sahnesinde! Bknz: Ibibio Sound Machine, Omar Souleyman, XXF-Very Very French Festival, Oh Land, My Brightest Diamond, Seekae, Gus Gus, Shabazz Palaces…

Dolayısıyla her hafta ayağımız alıştı. Sadece bize yazı aratmayan, şarkılarıyla her bir yerimize dokunan bu isimlere değil yeni mekanın atmosferine de bayıldık. Mekan eski bir bira fabrikası, Taksim’in o her zamanki kalabalığından uzak ve Asmalı’ya göre çok daha ferah olması parmak basılası diğer noktalar.

Babylon Bomonti adres:
Merkez Mahallesi, Silahşör Caddesi, Birahane Sokak, No 1, Tarihi Bomonti Bira Fabrikası, Şişli, İstanbul

Babaannemizin evinde gibiydik: Fahriye Cafe

Bu sene Moda’nın trendi desek yanlış olmaz. Tabii içeride babaanne evindeki sıcaklığı aratmayacak koltuklar, masalar, danteller, abajurlar olursa bu durum kaçınılmazdı.

Önce vintage dekorasyonu ve kütüphanesiyle bağladı bizi kendisine sonra da tattırdı o tatlılarından. Durum git gide garip bir hal aldı. Ödev mi var, sayfalarca yazılacak yazı seni mi bekliyor, biriken dedikodularını, hayatında olan yenilikleri en sevdiğine anlatmak için mekan mı bakınıyorsun Fahriye seni bekler.

Burada kahve yanında portakallı yaban mersinli kek, cevizli tarçınlı kek gibi leziz tatlılarından almak verilebilecek en doğru karar. Tatlı öncesi karın doyurmaksa amacınız fırında mantı diyoruz. Yazın fena giden reyhan şerbetini de hatırlatalım.

Fahriye Cafe adres: Caferağa Mah. Moda Cad. Leylek Sokak, No 3/A, Kadıköy, İstanbul

Kuzguncuk orayla daha güzel: Masum Mutfak

Balat’tan sonra binasından cafelerine, kilisesinden sokaklarına kadar keşfedilmedik yer bırakılmayan semtlerden bir diğeri Kuzguncuk. Hatta zamanında böyle bir liste yapmaktan kendimizi alamamıştık.

Bu mekanlardan herhalde en popüleri organik ürünlerle hazırlanan menüdeki sağlıklı seçimleriyle, duvara asılı merdaneleriyle, kahvenizi yudumlayıp armutlu turtanızı yerken romantik takılabileceğiniz pencere önü ile Masum Mutfak.

Menüyü öyle geçiştirmek olmaz. Ekmek üstü kahvaltı tabakları, sebzeli dumpling, felafel, mevsim sebzeli mücver ve sebzeli samosas tabağı sabah ve öğle yemeklerinizi şenlendirecek cinsten. Tatlılarına ayrı değiniyoruz çünkü bir olay! Tahin pekmezli sufleleri, havuçlu tarçınlı cevizli kek, balkabaklı turta, vegan muffin, şekersiz armutlu elmalı turtaları bir wow! Mekandaki yiyecek ve içeceklerin GDO ve yapay hiçbir katkı içermemesi de aramızdaki bağı kuvvetlendiren detaylar.

Masum Mutfak adres: İcadiye Cad. N: 21 34674 Kuzguncuk Üsküdar İstanbul

Tıka basa doyduğumuz günler dün gibi: Akali

Bu yıl Nişantaşı’nda ve Akaretler’de birçok mekanın papucunu dama atan trendine trend ekleyen başka bir mekandayız şimdi; Akali’de.

Hafta sonları kahvaltı masasından kalkmaya pek de gönlününüz yoksa, tıka basa doymak istiyorsanız bunu da keyifli bir mekanda yapmak istiyorsanız akla ilk gelen yerlerdendir Akali. Sadece bu kadar mı! Kiş ve wafflellarının bağımlılık yaptığını duymayan kalmadı.

Akaretler’in sakinliğine yakışır bu mekandaki kahvenin 40 yıl da hatırı varmış. Özellikle Pazar sabahları burada yapılacak keyfin üstüne keyif yokmuş, bizden söylemesi!

Akali adres: Vişnezade Mahallesi, Dibekçi Sokak, No 11/A, Beşiktaş, İstanbul

Masamıza krep bırakanlar unutulmaz: Kruvasan İstanbul

facebook

facebook

Nişantaşı bu yıl mekanlarına yenilerini ekledi. Kahve ve krepleriyle içinizi müzikle dolduran Beethoven’lı duvar resmiyle Sixty Beans, ev yemekleriyle bizi her daim pideye, dürüme, burgere düşürmeyen Meg, yine tatlı ve kafein ihtiyacınızı yerine getirebileceğiniz Coffeebain bu yenilerden birkaçı.

Kruvasan da bu mekanlar arasında en çok check in’e maruz kalanlarından. Öyle çıtır çıtır kruvasan yaparlarsa olacağı buydu. Adının hakkını veren mekanda sadece 1 değil tam 5 çeşit kruvasan var; Sade, bademli, çedarlı, çikolatalı ve kruvasan sandviç. Bunun dışında, Kru ismini verdikleri kahvaltıya ne demeli? İçinde acukasından zeytin ezmesine, otlu omletinden salatasına kadar her şey var. Ev yapımı reçelleri de olay yaratır cinsten.

Kruvasan adres: Teşvikiye Mahallesi, Av. Süreyya Ağaoğlu Sokak, Teşvikiye, İstanbul

İstanbul'a iyi ki geldi: Soho House İstanbul

theallisistanbul

theallisistanbul

Pek yaratıcı kişilerin üye olduğu kulüpler zinciri olan Soho House bu yıl İstanbul’da da açıldı. Böylece Londra, New York, Chicago, Miami, Toronto, LA derken 13.sü de İstanbul’a kondu. Bu haber tabii ki sanat, mimari, tasarım dünyasından birçok kişinin de yüzünü güldürdü.

Bünyesindeki The Allis, Cecconi’s ile de lezzet avcılarını unutmadı. Özellikle The Allis’in bahçesi hayattaki nihai amacınızı bulmanıza yardım edecektir. Günün her öğünü için lezzetli seçeneklerin olduğu menüde özellikle kahvaltı için pek çok alternatif var; muffin, kruvasan, avakadolu ekmek, poşe yumurta, meyve kasesi es geçmemeniz gerekenlerden. Akşam yemeği için ayırdıkları ezmeler ve mezeler kısmı şahane. Labne patlıcan, çıtır nohut cips, şarküteri tabağı, humus krüdite parmak yedirtir.

Cecconi’s ise İtalya’ya bir uğrayıp geri dönmek isteyenler için. Çünkü o denli leziz İtalyan mutfağına yakışır pizzaları, risottoları, makarnaları, carpaccioları var.


Soho House İstanbul adres:
Evliya Çelebi Mahallesi, Meşrutiyet Cad. No:56, Beyoğlu, İstanbul


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?