mekan-odulleri-meyhane

2015'in Derdimize Ortak Olan En İyi 8 Meyhanesi [Mekan Ödülleri]

Favorilerime
Ekle

Yemek.com‘un özene bezene dağıttığı Mekan Ödülleri 2015’te sıra en iyi meyhanelerde.

2015’in En İyi Çıkış Yapan 8 Yeni Mekanı
2015’in Müdavimi Olduğumuz En Trend 9 Mekanı
2015’in İnsanı Pamuk Gibi Yapan En İyi 9 Barı
2015’in Kokusu Şehre Yayılan En İyi 9 Kahvecisi
2015’in Uğrunda Sıra Bekleten En İyi 8 Hamburgecisi
2015’in En İyi Butik Pastane ve Fırınları
2015’in En İyi Meyhaneleri
2015’in Asya Sevdiren En iyi 8 Uzak Doğu Mutfağı
2015’in Şehrin Karnını Doyuran En İyi 8 Yerel Mutfağı

Rakı ve sohbete ortak olan mezeler kadar daha sıcak ve keyifli bir şey tanımıyoruz! Bir derdin mi var, en mutlu gününde misin? Şüphesiz bu iki zıt durumu da kaldıracak tek yer meyhanelerdir.

2015 acısıyla tatlısıyla biterken hangi meyhanelerden çıkmadık, hangisinin mezesine, müziklerine, atmosferine tav olduk bir hatırlayalım, bir teşekkür bahanesiyle de ödüllerini teslim edelim istedik. Hazırsak büyük ödülü kapan mekanları sıralıyoruz;

İsmi bile ödül vermeye yeter: Çukurcuma’da Bahar

Beyoğlu’nda Bozcaada, Cunda tadında bir meyhane bulmuşuz bırakır mıyız? 2015’in en keyifli semtinde ve en keyifli bahçesinde içtiğimiz rakının, yediğimiz leziz mezelerinin şerefine bu büyük ödülü kendilerine veriyoruz.

Her şeyi bir kenara koyup sadece iç açan, umut veren ismine bile ödül versek yeridir. Ahtapot salatası, topik, deniz börülcesi, fava, Giritli, havuç taramasıyla ağızlarda şenlik yaratıyor. Şu kar kışta bile sizi Ege’ye kadar götürüyor. Daha ne olsun!

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kutlamalarınıza, özel günlerinize mekan arıyorsanız en Egeli adres belli.

Çukurcuma’da Bahar adres: Kuloğlu Mah. Çubukçu Sok. No:2, Beyoğlu, İstanbul

2016'da ilk iş buraya rezervasyon: Aliye Meyhane

Hatırlarsanız "2015’in En İyi Kahvecileri Ödülleri"nden birini Manuel Deli § Coffee’ye vermiştik. Şimdi de izninizle ödülü en tatlı komşusuna teslim ediyoruz; Aliye’ye.

Beyoğlu’nda Asmalımescit dışında da bize keyifli meyhane vaad eden Aliye’yi görmezden gelemezdik. Sessiz sakin caddesi, gözümüzü kamaştıran bembeyaz dekorasyonu, az ama öz menüsü gözden kaçacak gibi değil.

2015 biterken menüsünü bir daha hatırlatalım isteriz; Ahtapot salatası, levrek marin, yaprak ciğer, karides güveç, balık kokoreç, Aliye salata ve günlük çıkan balıklar kalbe giden yolu bulan lezzetler.

2016’da ilk iş buraya yaptıracağınız rezervasyon olsun.

Aliye adres: Cihangir Mahallesi, Cihangir Caddesi, No 35/B, Beyoğlu, İstanbul

Hala gitmeyen var, çok ayıp: Veranda Pera

"2015’in En İyi Çıkış Yapan Mekanları" listesinde de yerdiğimiz Veranda Pera bu listeden de payına düşeni alıyor. Evet 2 ödülü de gururla veriyoruz kendilerine. Hayır "En İyi Manzaralı Mekan", "En İyi Akdeniz Restoranı" listeleri de yapsak hiiiç çekinmeden ödül vermeye hazırız.

Pera Palas’ın karşı terasına konan bu şık mekandan; MSA eski eğitmeni Bilge Şef'in eli değmiş leziz mezeler çıkıyor. İddia ediyoruz ki burada yiyeceğiniz mezeler hiçbir yerdekine benzemiyor. Çünkü Bilge Şef Türk mutfağı denemelerinin en güzel örneklerini verdi ve bizce bu testi geçti; somon pastırma, Boşnak etli humus, portakallı deniz tarağı, isli otlu yarma mezesi, deniz mahsüllü graten güveç...

2015’de toplantılara, özel günlere mekan olan Veranda Pera 2016’da da güzel anılar biriktirebileceğiniz mekanlardan, hem de ödüllü!

Veranda Pera adres: Asmalımescit Mahallesi, Meşrutiyet Caddesi, No 83, Kat 4, Beyoğlu, İstanbul

Gönül çeken, iç ısıtan meyhane: 70’lik Meyhane

Balat kadar olmasa da bir nebze hareketlenen Armutlu’dan gelen en güzel haber 70’lik Meyhane oldu. Ev yapımı ve günlük çıkan mezeleri, arka fondaki Tanju Okan müzikleri, her zaman soğuk servis ettikleri rakıları, gönül çelen sıcak atmosferi sebebiyle ödüllerin en güzelini teslim ediyoruz kendilerine.

Sonra da tekrardan yiyeceğimiz Girit mezesi, muhammara, favanın, topiğin, tahinli patlıcan salatasının, yaprak ciğerinin, pastırmalı humusun, Erzincan tulumunun hayalini kuruyoruz.

70’lik Meyhane adres: Fatih Sultan Mehmet Mahallesi, Atatürk Caddesi, No 6/B, Küçük Armutlu, Sarıyer, İstanbul

Ares Usta mekanı açtı: Aret’in Yeri

Mezelerine vurulduğumuz Çukur Meyhane’yi bilmeyeniniz yoktur. İşte o mezelerin sahibi Aret Usta yıllar sonra kendi mekanını kurdu. Adını da Aret’in Yeri yaptı. Aret’in ellerindeki sihirden biz de nasibimizi aldık ve bu ödülü güle oynaya veriyoruz.. Ta ta ta daaaaaa! 2015’in En İyi Meyhaneleri ödülünün biri Aret Usta’ya gidiyor.

Biliyoruz ki yaptığı zerdaçallı levrek marin, Girit ezmesi, istiridye mantar, balıklı bohça, fesleğenli levrek, atom, yoğurtlu kereviz gibi leziz mezelerinin yanında verdiğimiz ödül bir hiç. Özellikle piliç külbastı, kiremitte levrek, somon şişi düşününce “hadi oradan beaaa! Aret’in ödüle ihtiyacı mı var” demekten kendimizi alamıyoruz.

Aret’in Yeri adres: Katip Mustafa Çelebi Mahallesi, Hasnun Galip Sokak, No 23, Kat 1, Beyoğlu, İstanbul

Asmalımescit'e ödül vermesek olmaz: Meyhane Yare

Asmalımescit’teki Refik, Asmalı Cavit, Yakup bu yıl popülerliğini Meyhane Yare’ye bıraktı. Meyhane Yare’de bir gün check in görmezsek o hafta yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğunu bildik, hissettik.

Adeta bir saygı duruşunda bulunarak adını yine Asmalımescit’in efsaneleri Yakup ve Refik’in birleşiminden alıyor. İsminin nereden geldiğini bilmeseniz bile mekana adımınızı atar atmaz bu iki meyhaneden izler göreceksiniz. Yakup’un da hemen yanı başında.

Hem bu yılki popülerliğinden hem de köpoğlu, radika otu, atom, acılı ezme, çalı fasulye, hardal otur, pancar sapı, tarama gibi olaylar yaratan mezeleri sebebiyle ödülü kendilerine yapıştırıyoruz. Hakettiler ve kazandılar!

Meyhane Yare adres: Asmalımescit Mahallesi, Asmalımescit Caddesi, No 21/A, Beyoğlu, İstanbul

Vur kadehi ustam: Peymane

Ödüllerin sonuna geliyoruz. Ödülü bu kez farklı ama meyhane kültürüne çok da uzak olmayan daldan birine verelim istiyoruz; bir ocakbaşına. Düşündük, taşındık; bahçesi, arka fondaki caz müziği, sıkış tıkış olmayan masaları, kebapları ve mezeleriyle bizi kalbimizin ta ortasından vuran Peymane’ye verdik, gitti!

Osmanlıca’da kadeh anlamına gelen Peymane’de tahinli meze, havuçlu kabaklı, közde patlıcan, peynir ezmesi, muhammara, zahter gibi rakı dostu mezelerinden yiyebilir, iliklerinize kadar mekandaki konforu hissedebilirsiniz.

Beyoğlu’nun tam ortasında böylesine yeşillikli, bahçeli üstüne üstlük keyifli mekan bulmak bir hayli zor. Bu sebeple buldu mu bırakmıyoruz; Bir Çukurcuma’da Bahar iki Peymane!

Peymane adres: Tomtom Mahallesi, Boğazkesen Caddesi, No 65/1, Beyoğlu, İstanbul

Karaköy'e de ödül gidiyor tabii ki: Mükellef

prolonge

prolonge

Ve son ödül de Karaköy’ün en yenisine gidiyor; Mükellef’e! Nefis bir manzara mı istediniz ya da rakınıza arkadaşlık edecek Türk sanat müziği? Peki karar vermekte zorlanacağınız bir meze menüsüne ne dersiniz? İstediğiniz her şeyi bulabileceğiniz bu mekan Arda Türkmen’in.

Adının hakkını layıkıyla veren mekanın meze dolabını başka yerde ne gördük ne duyduk. İçinde yok yok! Pazı sarma, zeytinyağlı elma, fava, tava ciğer, kabak çiçeği, tahinli patlıcan, beyin kızartma, pastırmalı humus, peynirli biber dolma, mütebbel, otlu enginar, maş fasulyesi piyazı, terleten ve daha neler neler!

Ödülü sadece mezelerine istinaden vermiyoruz. Görkemli Galata Kulesi manzarasını yabana atacak değiliz. 2016’da keyifli, sıcak, manzaralı mekan ararsanız Mükellef’i şimdiden liste başına almalısınız.

İtalyan lezzetlerini deneyimleyeceğiniz yine Arda Türkmen’e ait Forneria ile aynı binadalar. The Haze Karaköy’ün terasında.

Mükellef adres: The Haze İstanbul, Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Maliye Caddesi, No 8/A, Beyoğlu, İstanbul


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0 yorum yapılmış

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?